Ми у Facebook
06.08.2014, 10:42

Чим займаються рівненські активісти після Євромайдану? [ОПИТУВАННЯ]

Рівненські активісти Майдану й надалі працюють на благо народу. Молоді люди активно беруть участь у житті міста: займаються волонтерством, проводять різні акції, допомагають рівненським воякам та бойкотують російську продукцію.
Деякі із них поділилися з нами думками щодо наслідків Майдану та розповіли, чим займаються після його закінчення.

Один із перших організаторів місцевої самооборони Ярослав Гранітний, наслідками майдану не розчарований, адже для нього все і так було передбачено.

Рівненські волонтери вимагають прибрати Майдан в центрі міста

- Мене не влаштовує, що все повернулось на свої місця, як в «дореволюційний період»: «… рішалова рішають, мєнти кришують…».



Як розповідає тодішній прес-секретар рівненського майдану Вікторія Серветник: «Майдан закінчився, але боротьба продовжується!» Настрій далеко не для відпочинку, тому свою відпустку продовжила в боротьбі.



- Час від часу працюю волонтером по збору допомоги військовим, бойкотуєм товари російського виробництва. Я не очікую швидких змін після Майдану та не розчаровуюся. Але дивитися на те, як сотнями гинуть люди, а покараних за вбивство немає- неможливо. Ситуація ускладнилася ще більше і потребує як ніколи радикальних змін. Волонтери чомусь більш ініціативніші: збирають кошти, передають бронижелети, каски, а влада не може їх навіть розмитнити. У людях після майдану не розчарувалася, тому що вважаю, що свідомість змінюється та це не фінальна перемога, а лише початок.

Які слова подарували Україні Майдан і війна [Фото+Відео]

Ще один із рівненських активістів Андрій Логащук - той, хто підняв на перші страйки студентство Рівненщини - розповідає, що після Майдану впав у легку депресію. Згодом долучився до виборів, знайшов нову роботу та вже втретє вступив до вузу, оскільки раніше двічі кидав навчання, щоб працювати.



- Періодично займаюся різними громадськими ініціативами, зокрема молодіжними. Зараз моє основне поле діяльності - інформаційна сфера, в тому числі журналістика та інформаційні громадські кампанії. Нині небезпечне зовнішнє втручання в життя України і я вважаю, що спочатку треба побороти зовнішнього ворога, так як внутрішнього ми вже подолали. Українці ніколи не мали шансів зажити щасливо, адже на це потрібно десятки років. Тому найголовніше досягнення Майдану в тому, що більшість це розуміє. Розчаруватися - значить програти війну за Україну та за моїх рідних, та я без бою не здамся, - говорить Андрій.

У Рівному міліція затримала євромайданівців?

Як говорить один із перших лідерів Євромайдану у Рівному Віталій Примак, своєї мети він досяг, адже Янукович таки покинув Україну.

Далі стояти на Майдані сенсу не бачить. Наразі «воює» із хабарниками у ВНЗ, порушеннями міліції та допомагає здебільшого інформаційно.



- На мою думку, нова влада працює на Україну, хоч і має, можливо, меркантильний інтерес. Зараз я працюю над розробками реформ спільно із ініціативою «Реанімаційний пакет реформ», де пишемо нові закони, тиснемо на Верховну Раду для їх прийняття. Це моя думка, а їх право там стояти. Як на мене, то це популізм в яскравому прояві, - говорить Віталій.





На правах реклами