Ми у Facebook
06.08.2014, 15:05

За яким курсом кредити взяли, за таким повинні і сплачувати!

Громадський протест з такою вимогою організувався під рівненським відділенням НБУ.
31 липня Рівненське відділення Національного банку, що на вулиці Петлюри, пікетували позичальники, котрі мали необережність взяти в банку кредит у валюті. Проте, коли оформляли договір з банком, навряд чи думали, що курс долара до гривні може змінитися далеко не на користь позичальників.

Українські банки будуть платити 15% податку на депозити для вкладників

«Нам кажуть, коливання курсу. Яке ж це коливання, коли долар піднявся майже втричі!» «Ніде в світі такого нема. Бо за яким курсом ми кредити взяли, за таким повинні і сплачувати». «Валютні кредити недійсні. Це афера високопоставлених чиновників, бо ніхто не мав права відкривати в Україні валютні кредити». «Вони хочуть з’єднати кредити й депозити. Можна подумати, що такі депозити в людей шалені». Ось про що дослівно кажуть вкрай зневірені й обурені люди. Постоявши перед дверима банку, вони відправились шукати правди до дверей обласної облдержадміністрації.

Наразі подібні протести можна спостерігати у багатьох обласних центрах України. Неспроможність виплачувати банкам за позиками згуртувала позичальників. Вони вимагають від влади та Нацбанку перевести валютні кредити у гривневі за курсом на момент оформлення договорів, скасувати штрафи за прострочені кредити, заборонити використовувати плаваючі відсоткові ставки та ін.

Чи забирати депозити з банків?

Нещодавно люди об’єдналися через соціальні мережі у «Громадський контроль банків». Експерти прогнозують, що це об’єднання може перерости у ще один Майдан. Цього разу – фінансовий.





На правах реклами