Ми у Facebook
08.08.2014, 22:16

Спеціалісти займуться захистом прав тих, хто опинився у полоні сепаратистів

Тривалий період ситуація на Сході країни є дуже нестабільною. З кожним днем зростає кількість тих, хто потрапляє у полон до терористів. Тому активісти та правозахисники вирішили створити організацію, яка б відстоювала права полонених.
У вівторок, 5 серпня, у Києві Інформаційно-аналітичний центр «Логос» провів круглий стіл на тему: «Звільнені в’язні створюють Лігу підтримки жертв сепаратистського терору».



За рівненського снайпера, що у полоні ДНР, вимагають викуп

На початку заходу його модератор, експерт Інформаційно-аналітичного центру «Логос» Олег Яценко, розповів про ідею створення спільної платформи для колишніх заручників терористичних організацій ДНР і ЛНР, правозахисників та волонтерів, а відтак поставив цю ініціативу на голосування. Створення громадської організації «Ліга підтримки жертв сепаратистського терору» учасники круглого столу підтримали одноголосно.

Чи можна виїхати із зони АТО: Донецьк, Горлівка, Луганськ

Учасники круглого столу обговорили перспективи відстоювання порушених прав у європейських судових інституціях, оприлюднили заклик до Президента України припинити бездіяльність українських (київських, харківських, дніпропетровських) правоохоронних органів, які жодного разу за рівно місяць з дня звільнення Слов'янська не опитали ряд «в’язнів Стрєлкова», а в разі звернень самих постраждалих доручали розслідувати їх заяви тим правоохоронним структурам у Луганську та Слов’янську, які перебували під контролем сепаратистів.





На правах реклами