Ми у Facebook
10.08.2014, 17:36

ТОП-5 напоїв, які найкраще тамують спрагу

Нехай наші поради допоможуть вам почуватись комфортно у найспекотніший літній день!
Отже, які 5 напоїв тамуватимуть спрагу чи не найліпше?

1. Чай

На думку вчених, це найкращий засіб для тамування спраги. Немає значення - холодний він, гарячий чи ледь теплий.

Доволі корисним є зелений чай, який містить багато вітаміну Р і позитивно впливає на судини. Цей чудовий еліксир легко п’ється і не залишає жовтизни на зубах. А чорний чай завдяки кофеїну добре тонізує.

ТОП-5 продуктів, які краще не купувати влітку



2. Вода

Найпоширеніший і найдоступніший напій. За здатністю втамовувати спрагу через велику кількість солей і біологічно активних речовин мінералка посідає друге місце після чаю. Вона чудово освіжає і знімає втому. Підійдуть для втамування спраги столові води зі ступенем мінералізації не більше 1 г/л, а також лікувально-столові води – з мінералізацією 4-5 г/л. Більше 10 г/л – це вже ліки, які варто вживати лише за рекомендацією лікаря. До речі, краще втамувати спрагу, як радить molbuk.ua, зможуть додані до води шматочки лимона чи кількох кислих ягід – горобини та брусниці.



3. Соки і нектари

Влітку добре допомагають томатний, вишневий, грейпфрутовий, сливовий, аличевий соки. Кислота подразнює смакові рецептори, починається посилене виділення слини, і нам здається, що навколо вже не так спекотно.
Соки з м’якоттю втамовують спрагу гірше. Але вони містять ще й клітковину, пектин, жиророзчинні вітаміни, тому їхня харчова цінність вища. Фахівці радять у спеку віддавати перевагу розведеному сокові. Адже такі напої швидко просочуються у кров і приносять полегшення.

Синоптики розповіли, яким буде літо 2013-го



4. Кисломолочні продукти

Кефір, ряжанка, кисле молоко (простокваша) - всі ці кисломолочні напої, які містять органічні кислоти, теж добре втамовують спрагу. До того ж вони швидко засвоюються.



5. Квас

Справжній, класичний квас завдяки вуглекислоті й амінокислотам, які містяться у ньому, добре втамує спрагу. Він ситний. До того ж квас сприяє кращому засвоєнню їжі. Під час регулярного вживання квасу покращується робота нервової системи. А ось газований квас, який продається у пляшках, через наявність різноманітних добавок є звичайним солодким газованим напоєм. А солодка газована вода має найменшу здатність втамовувати спрагу. Основними компонентами таких напоїв є барвники та консерванти. З кожним ковтком ми отримуємо багато “сторонніх” речовин, і так звану залишкову солодкість доводиться запивати знову і знову.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ