Ми у Facebook
11.08.2014, 20:13

У Рівненській міській раді пропонують зменшити кількість депутатів

Депутат Рівнеради Олександр Лащук підготував проект рішення, яким пропонує зменшити кількість депутатів у міській раді з 54 до 40.
На чергову сесію Рівнеради депутат Олександр Лащук підготував проект рішення "Про зменшення загального кількісного складу Рівненської міської ради з 54 до 40 чоловік наступної каденції".


- Мета рішення зменшення кількості депутатів:
оптимізації діяльності та підвищення відповідальності перед виборцями
зменшення чисельності “продажу” місць у виборчих партійних пропорційних списках та округах;
зменшення видатків пов’язаних з діяльністю та виконанням депутатських обов’язків;
проблемою залишається для міста “безкоштовний” партійний депутат-корупціонер та чиновник пов"язаний клановими зв"язками.

14 серпня відбудеться сесія Рівненської міської ради

Крім того, важливо зобов`язати керівників структурних підрозділів міськвиконкому Рівнеради і особисто Володимира Хомка, надати пропозиції на черговій сесії Рівненської міської ради щодо зменшення кількісного складу держслужбовців органів місцевого самоврядування (зараз їх кількість становить більше 450 чоловік).

Проект рішення «Про загальний склад Рівненської міської ради 7 скликання» підготовлений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 16 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та дозволить зменшити загальний кількісний складу Рівненської міської ради із 54 до 40 чоловік (мінімальна кількість депутатів, що відповідно до Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» дозволяється для м. Рівне, так як станом на 01.01.2014 року за офіційними даними ГУ статистики у Рівненській області чисельність жителів м. Рівне становила менше 250 тис. чоловік), - повідомив на своїй сторінці у фейсбук депутат Рівнеради Олександр Лащук.


До слова, наступна сесія Рівнеради відбудеться 14 серпня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ