Ми у Facebook
12.08.2014, 11:08

У Рівному вшанували чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Одигітрія» [+Фото]

10 серпня православні християни вшановують ікону Пресвятої Богородиці «Одигітрії». У місті Рівне також відбулося святкове богослужіння на честь вшанування чудотворної мироточивої ікони «Одигітрії-Дорогобузької», яка знаходиться у Свято-Покровському кафедральному соборі.

Ікона Божої Матері, яка знаходиться в Покровському соборі міста Рівне, є точним списком ікони «Богородиці-Одигітрії», виявивленої у 60-х роках минулого століття українським мистецтвознавцем Павлом Жолтовським у напівзруйнованій церкві. Успіння Пресвятої Богородиці в селі Дорогобуж на Рівненщині.

У Рівному вшанують чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Одигітрія»

На початку липня 2013 року, у рівненському Свято-Покровському кафедральному соборі замироточила ікона Божої Матері «Одигітрія Дорогобузька». Священослужителі зазначають, що ікона почала мироточити після того, як до собору привезли мощі новопредставленого святого - преподобного Меркурія, ігумена Бригинського. Раніше ікона була у нижньому храмі, а після мироточення її залишили у верхньому храмі.

Рівненській чиновниці вручили орден Княгині Ольги

- Богослужіння з нагоди вшанування чудотворної ікони очолив Високопреосвященнійший Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький. Владиці співслужили архімандрит Кіріон (Інасарідзе), заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків; старший священик кафедрального храму протоієрей Роман Довбета; благочинний собору протоієрей Анатолій Матяшок; духівник єпархії протоієрей Іоан Пилипчук; намісник Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких могилах ігумен Софроній (Бордюк); протоієрей Віталій Ейсмонт, соборне і прибуле духовенство, - пише сайт Рівненської єпархії УПЦ КП.

По завершенні літургії перед мироточивою іконою Пресвятої Богородиці Одигітрії-Дорогобузької було відслужено молебень в кінці якого всі присутні були помазані святим єлеєм і окроплені свяченою водою.






На правах реклами