Ми у Facebook
12.08.2014, 17:00

У Рівному прокуратура вимагає припинити незаконне будівництво на вулиці Кіквідзе

За наслідками проведеної працівниками прокуратури міста Рівне перевірки виявлено факт незаконного будівництва по вулиці Кіквідзе, 66.
Встановлено, що дане будівництво розпочато одним із товариств на підставі зареєстрованої Державною архітектурно-будівельною інспекцією України декларації про початок будівельних робіт, незважаючи на те, що земельна ділянка, на якій ведуться роботи, насправді не перебуває у користуванні цього товариства, а є власністю територіальної громади та використовується для обслуговування місцевого хлібзаводу. Крім того, на вказаній території знаходиться протирадіаційна захисна споруда, яка перебуває у державній власності та обліковується за РВ ФДМУ по Рівненській області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Де рівняни можуть отримати безкоштовну правову допомогу?

З огляду на грубі порушення вимог містобудівного та земельного законодавства прокурор міста Рівне пред’явив до суду позов про визнання протиправними дій Державної архітектурно-будівельної інспекції України та скасування реєстрації декларації на початок зазначеного будівництва.

Рівне: начальник управління земельних відносин звільнився з посади

При цьому, у зв’язку з тим, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди майновим правам держави та інтересам громади, прокурором постановлено питання про забезпечення позову шляхом заборони здійснення зазначеного будівництва, яке буде вирішено Київським окружним адміністративним судом.

Будівництво на пагорбі Слави заборонили до 2016 року

За фактом порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, прокуратурою міста Рівне розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 275 КК України.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ