Ми у Facebook
13.08.2014, 15:56

В УПЦ Московського патріархату обрали нового главу

Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій обраний новим предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату. Таке рішення прийнято за результатами голосування церковних ієрархів, що відбулося у середу в ході засідання собору УПЦ МП.

За нового предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополити Чернівецього і Буковинського Онуфрія проголосували 48 із 74 ієрархів, що взяли участь у виборах.
Про це повідомив речник УПЦ МП отець Георгій Коваленко.

Нагадаємо, попередній предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Блаженніший митрополит Володимир помер 5 липня.

Рівненщина: громада усім селом перейшла до УПЦ КП через відмову священика молитися за солдат України

Серед його імовірних наступників називалися митрополит Донецький та Маріупольський Іларіон, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Вінницький і Барський Сімеон та намісник Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, повідомляє Укрінформ.

Нового митрополита УПЦ МП оберуть 13 серпня

14 липня у прес-службі УПЦ МП повідомили, що Російського патріарха Кирила не запросили на вибори глави Української православної церкви Московського патріархату. Сьогодні під час собору речник УПЦ МП отець Георгій Коваленко повідомив, що на цьому зібранні взагалі не присутні представники Російської православної церкви.





На правах реклами