Ми у Facebook
16.08.2014, 16:17

У рівненському зоопарку народилося трійко леопардів

Віднедавна у міському зоопарку Рівного відвідувачі можуть побачити трьох нових мешканців — дитинчат рідкісних амурських леопардів, вони уже почали освоювати територію вольєра.
— Трійня народилася в амурських леопардів Багіри та Шерхана 26 червня. Упродовж семи тижнів після народження дитинчата постійно перебували біля матері, вона нікому не дозволяла наближатися до них, — розповідає науковий співробітник зоопарку Ірина Оліферук. — Із трьох маленьких хижаків — двоє "хлопчиків" та одна "дівчинка". Імен ми їм ще не дали. У Багіри це вже не перше потомство, але минулого року вона не приводила дитинчат.

Що відбувається біля рівненського зоопарку?

Наразі трійня харчується материнським молоком, але невдовзі малят почнуть годувати шматочками яловичини. Працівники зоопарку кажуть, що малюків до твердої їжі привчить сама Багіра. Зазвичай маленькі леопарди починають повзати уже на другий тиждень після народження, а ще за півтора місяця починають виходити зі свого лігва.

Амурські леопарди — найбільш рідкісний підвид цих хижаків і перебуває на межі вимирання. У дикій природі нині живе всього із півсотні особин. У неволі леопарди можуть прожити до 21 року, і це на десять років більше, ніж у природному середовищі.





На правах реклами