Ми у Facebook
19.08.2014, 08:50

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Богослужіння 19 серпня у Рівному [+Відео]

19 серпня християни відзначають свято Преображення Господнього, або Другий Яблучний Спас. Літургію до свята у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ КП телеканал "Рівне 1" покаже у прямому ефірі та онлайн на сайті Rivne1.tv. На порталі OGO.ua ви також зможете спостерігати за богослужінням!
Початок богослужіння - о 9-30. Тривалість - до 14 год.

19 серпня — свято Преображення Господнього, або Яблучний Спас. Це свято церква називає другим Богоявленням. Відзначають його з четвертого століття, коли цариця Олена, мати імператора Костянтина Великого, побудувала на горі Фавор храм на спомин про велику подію.

За Біблією, Ісус Христос разом зі своїми учнями піднявся на вершину цієї гори і почав молитися. Під час молитви його лице просяяло, ніби сонце, а одяг зробився білим і блискучим, як світло. У блаженному сяйві Він здійнявся на небеса й почули його учні голос Всевишнього, який сповістив, що Ісус є намісником Бога на землі. Саме це і переконало їх у надприродній місії Христа. Звідси й назва свята — Преображення Господнє.

19 серпня - Преображення Господнє

У народі це свято відоме як Яблучний Спас. Цього дня українці традиційно одягали білий одяг, брали великодні кошики з плодами саду й городу та пишні букети з колоссям жита або пшениці і вирушати до церкви святити все те, що дала мати-земля: яблука, виноград, груші, горох, картоплю, огірки, помідори тощо. Освячення у цей день різних плодів символізувало розквіт і плодючість усього створеного у безкінечному царстві життя.

Прийшов Спас - бери рукавиці про запас

Дивіться божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного 19 серпня онлайн на OGO.ua!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ