Ми у Facebook
19.08.2014, 13:35

Сили АТО зачищають Ясиновату, контролюють уже більше половини Іловайська

Сили антитерористичної операції зачищають від терористів Ясиновату, а в заблокованому силовиками Іловайську тривають бойові дії.
Про це повідомляє у вівторок уранці організатор групи "Інформаційний спротив" [urlhttps://www.facebook.com/dmitry.tymchuk?fref=nf]Дмитро Тимчук у Facebook[/url].

"Сили АТО (механізовані й аеромобільні підрозділи у взаємодії з Національною гвардією) проводять дії з зачистки н.п. Ясиновата. Одночасно з блокуванням н.п. Іловайськ тривають бойові дії в даному населеному пункті", - пише він.

У свою чергу, командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко пише вранці 19 серпня: "Ми в Іловайську. Вчора батальйон "Донбас", окрема рота батальйону "Дніпро", 2-й взвод батальйону "Азов" вели важкі бої на підступах до міста".

Сили АТО взяли в кільце Горлівку

"Зустрівши запеклий опір, несучи втрати, "Дніпро" і "Азов" закріпилися на підступах до міста. Свою справа зробили на "відмінно". Ударні частини батальйону "Донбас", змітаючи блокпости терористів, увійшли в місто з декількох напрямків, і до 19:00 узяли під контроль східну частину міста", - повідомляє Семенченко.

"Судячи з розпачливого драпу з міста прихильників "російського миру", робити охоплення й рейди ми вже навчилися", - додає він.

Семенченко повідомляє: "На ніч закріпилися прямо в місті, було організовано харчування й психологічну допомогу жителям, які перебувають у підвалах адміністративних будівель, бомбосховищах".

"Щоб закріпити успіх, було вирішено не бути вночі статичною мішенню й організувати нічну зачистку. За ніч було знищено три блокпости й чотири вогневі точки супротивника", - пише він.

"Не допоміг сепаратистам навіть обстріл градами "Донбасу" у самому місті, яке провели терористи прямо з території Донецька. Також був блокований рух колони, яка мала прийти на допомогу терористам", - зазначає командир батальйону "Донбас".

Ситуація на сході країни: карта АТО станом на 18 серпня

"До 5 ранку під контролем було близько 2/3 міста, місто повністю оточене. Просимо жителів не виходити з укриттів, постараємося закінчити усе швидше", - додає Семенченко.

За його словами, "втрат серед бійців батальйону "Донбас" немає, легкопоранені відмовилися госпіталізуватися й перебувають у строю".
Post by Семен Семенченко.

Пізніше прес-служба "Донбасу" повідомила, що "на територію Донецької області незаконно потрапили два КамАЗи з терористами незаконного збройного формування "Оплот", які мали стати підкріпленням для терористів у Іловайську".

"Але завдяки оперативній роботі батальйону "Донбас" рух колони було затримано. КамАЗи знищили", - йдеться в повідомленні.

Бійці "Донбасу" затримали також громадянина ЄС, "словак у військовій формі з шевронами "Новоросія", який розповів, що воює як найманець".





На правах реклами