Ми у Facebook
20.08.2014, 13:14

За місяць працівники ДАІ відправили на штрафмайданчик майже 100 мопедів

З 18 липня по 17 серпня поточного року під особливим прицілом працівників ДАІ Рівненщини були мопедисти, адже на території області тривали цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Мопедист!»
Проведення операції викликане тим, що останнім часом на дорогах області зросла кількість дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв двоколісних транспортних засобів, зокрема, мопедів. Майже кожного дня працівники Державтоінспекції реєструють автопригоди, винуватцями яких стають водії мопедів. Більше того, щоденно у результаті таких дорожньо-транспортних пригод травмуються і гинуть люди.

На Рівненщині зіткнулися мопед та велосипед

«За час проведення операції працівниками ДАІ області було зареєстровано близько 900 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями вказаної категорії, з яких: 196 випадків керування двоколісними транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Крім цього, зафіксовано 143 випадки керування без мотошоломів, у 223 випадках водії керували незареєстрованими мопедами без номерних знаків, 92 мопеди було доставлено працівниками ДАІ на майданчики тимчасового утримання транспортних засобів», – повідомив заступник начальни! ка Управління Державтоінспекції Петро Харчук.

Рівненщина: 19-річний мотоцикліст не впорався з керуванням та розбив собі голову

Варто зазначити, що основними причинами дорожньо-транспортних пригод за участю мопедів є перевищення швидкості руху, недотримання дистанції, небезпечні маневрування, а також керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Отож, шановні мопедисти! Не забувайте про елементарні вимоги Правил дорожнього руху, будьте уважними на дорозі, а також в обов’язковому порядку користуйтеся шоломами, тому що в більшості випадків це може врятувати ваше життя.





На правах реклами