Ми у Facebook
28.08.2014, 12:39

У Рівному замість букету на 1 Вересня пропонують допомогти армії

Громадський активіст, блогер Сергій Терентьєв на своїй сторінці у фейсбук оголосив цікаву ініціативу, яку підтримали чимало рівнян. Так, він запропонував замість мертвих квітів врятувати життя солдату.
- Невдовзі 1 Вересня. Океан квітів. Разом з тим, цей день може виявитись зовсім не святковим для українських солдатів, нацгвардійців і добровольців на Сході, для тисяч поранених у шпиталях, для згорьованих родин Героїв, які віддали життя за Україну. За нас. Замість нас.
Якби, замість витрачати купу грошей на квіти, батьки, старші учні й студенти перерахували ці кошти на підтримку наших вояків, на ліки пораненим, родинам загиблих, свято не збідніло б. Ірен Роздобудько: «Зів’ялі квіти викидають»", - зазначив Сергій Терентьєв на своїй сторінці у фейсбук.

Тим самим запропонував альтернативу - пожертвувати кошти, які мали б піти на квіти на підтримку тих, хто боронить нашу країну від ворога.

Діти Рівненщини вчитимуться 6 днів на тиждень?

До слова, 27 серпня відбулася зустріч голів шкільних батьківських комітетів в управлінні освіти. Зустріч була ініційована Галиною Григоріївною за подачі Сергія Терентьєва. Тема: як поламати традицію носити тонни квітів вчителям на 1 вересня, день вчителя тощо, а замість цього направляти кошти на більш потрібні речі: підтримка військових, лікування хворих дітей або ж потреби школи.

- Серед батьків траплялись такі, які кивали на всіх підряд, типу "а чьо ми; а хай краще вони". Але є і багато тих, хто розуміє і підтримує таку ініціативу і готові по-маленьку ламати ці стереотипи, - поділився враженнями радіоведучий Тимур Тимченко.

А чи прислухаються батьки до пропозиції рівненського активіста, стане відомо вже зовсім згодом, адже Перше вересня вже практично "стукає" у двері.





На правах реклами