Ми у Facebook
29.08.2014, 10:26

Рівненщина: 3-річний хлопчик проковтнув ртуть з градусника [+ПОРАДИ]

Випадок стався на Костопільщині.
- У Костопільську райлікарню потрапив 3-річний хлопчик з села Мирне, який проковтнув ртуть із термометра. Після надання першої медичної допомоги малюка госпіталізовали в реанімаційне відділення. Його стан — задовільний, - повідомляє ГУ ДСНС в Рівненській області.

Рівненщина: дубровицькі правоохоронці оперативно розкрили крадіжку з магазину

Нагадуємо, що ртуть є дуже шкідливою для будь-яких форм життя. У людини гостре отруєння виглядає так: через 8-24 години починається загальна слабкість, головний біль, підвищується температура. Потім – болі у животі, розлад шлунка, болять ясна.

Хронічне отруєння є наслідком вдихання малих концентрацій парів ртуті протягом тривалого часу. Ознаками такого отруєння є: зниження працездатності, швидка стомлюваність, послаблення пам’яті і головний біль; в окремих випадках можливі катаральні прояви з боку верхніх дихальних шляхів, кровотечі ясен, легке тремтіння рук та розлад шлунку. Тривалий час ніяких ознак може й не бути, але потім поступово підвищується стомлюваність, слабкість, сонливість; з’являються головний біль, апатія й емоційна нестійкість; порушується мовлення, тремтять руки, повіки, а у важких випадках – ноги і все тіло.Ртуть уражає нервову систему, а довгий вплив її викликає навіть божевілля.





На правах реклами