Ми у Facebook
30.08.2014, 14:17

Допит російських десантників: Ми не знали, що нас везуть в Україну [ВІДЕО] [+Відео]

Під селищем Дзеркальне Донецької області спільна група ЗС України та СБУ затримала 10 військовослужбовців Повітрянодесантних військ Росії з в/ч 71211, 331 полку 98 дивізії. Росіяни, затримані із особистими документами та зброєю, вже дали свідчення.
За словами десантників, їх батальйон 23 серпня 2014 року був передислокований залізничним транспортом до Ростовської області РФ, а близько 3 години ночі 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і отримав наказ здійснити марш у складі колони з кількох десятків БМД. Лише офіцерському складу було повідомлено, що російські військові вторгнуться на територію України. За фактом цього вторгнення розпочате кримінальне провадження.

У зв’язку з такими випадками, ми звертаємось до громадян РФ і родичів російських військовослужбовців із надією, що росіяни усвідомлять, що їхні сини щодня десятками гинуть в Україні. Просимо з’ясовувати, куди відправляють ваших рідних. Офіційно вони перебувають на навчаннях в різних куточках Російської Федерації, а насправді беруть участь у військовій агресії проти України.



Командир підрозділу з Буковини - про відносини з мешканцями Луганщини [ВІДЕО]

Прикордонники фіксують вторгнення і на інших ділянках кордону. 25 серпня на ділянці «Красна Талівка» Луганської області було виявлено диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула кордон з території Росії. О 15:00 добре замаскований прикордонний наряд автоматним вогнем зупинив просування диверсантів. Для підкріплення до місця бою прибули додаткові оперативно-бойові групи прикордонників. Запеклий бій з російськими найманцями тривав 2,5 години. Диверсійна група підтримувалася вогнем з Російської Федерації – з мінометів, 2ох БТР та 2ох БМП. Крім того, українських прикордонників обстріляли некерованими реактивними снарядами 2 бойових вертольоти Мі-24 Збройних сил РФ. Під час бою загинули 4 прикордонники, трьох поранено. Завдяки діям героїв прорив через кордон не відбувся. Противник зазнав значних втрат. Поранених та вбитих диверсантів з поля бою до Росії евакуювали на БМП під прикриттям вогню БТРів та вертольотів.





На правах реклами