Ми у Facebook
03.07.2016, 15:00

Домашні рецепти: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру

До вашої уваги - 7 цікавих рецептів домашніх заготовок з червоних та білих порічок, чорної смородини, чорниць, малини, аґрусу та ожини.
Червоні порічки, протерті з цукром

На 1 кг червоних порічок - 5-6 склянок цукру-піску.
Ягоди ретельно вимийте, переберіть, відокремте від плодоніжок, підсушіть на чистому полотняному рушнику, пропустіть через м'ясорубку або подрібніть у блендері. Додайте цукор, поставте на дуже слабкий вогонь і добре вимішайте, щоб повністю розчинився цукор. Зніміть з вогню. Розкладіть у сухі простерилізовані півлітрові банки, прикрийте кришками, стерилізуйте 15 хвилин, закатайте або закрийте щільними поліетиленовими кришками. Зберігайте у прохолодному місці.

Секрети від пані Галі. Так само можна приготувати білу і чорну смородину, стиглий аґрус, суниці, чорниці, малину і ожину. Якщо ягоди не такі кислі, як червоні і біла смородина, беремо на 1 склянку цукру менше. А ще, якщо хочете зберегти максимум вітамінів і свій час, а у вас є морозильна камера, протерті з цукром ягоди просто розливаєте в невеликі поліетиленові контейнери, закриваєте кришками і ставите на заморозку. Цукру можна дати менше: на 1 кг ягід - 1-3 склянки.


Заморожене ягідне пюре з цукром



На 1 л стиглих ягід (малина, суниця, червоні порічки, чорна смородина, чорниці, ожина, шовковиця, стиглий аґрус) - від 50 до 100 г цукру (на смак).
Стиглі і навіть м'яті ягоди можна розтерти дерев'яною ложкою або розбити блендером з невеликою кількістю цукру, розкласти по пластикових контейнерах або стаканчиках, закрити кришками або в декілька шарів харчовою поліетиленовою плівкою і покласти в морозильну камеру.
Ягідне пюре може бути протерте, без кісточок, і у вигляді просто розім'ятих ягід. Або ціленькі міцні ягідки скласти в невеликі ємності й залити їх протертим пюре.

Чудове поєднання двох-трьох видів ягід: малина + чорниця, чорниця + суниця, смородина + агрус + малина, шовковиця + чорна смородина. Пробувати і експериментувати можна до нескінченності. Миттю з'їдається як морозиво в літню спеку. Та й взимку цей прекрасний десерт збереже смак і аромат свіжих ягід.

Де на Рівненщині збирають найбільше чорниць?


Малина та ожина у власному соку без цукру



Перебрані та вимиті цілі, непошкоджені ягоди розкладіть у стерильні півлітрові банки, залийте нагрітим до 50 градусів свіжовичавленим малиновим або ожиновим соком. Стерилізуйте 10 хвилин, герметично закупорте банки, переверніть і охолодіть.



Малина в соку з червоних порічок



1 кг ціленьких ягід малини, 250-300 г свіжовичавленого соку з червоних порічок.
Малину переберіть, помийте, покладіть в каструлю. Ягоди червоних порічок залийте окропом на 1 хвилину, відкиньте на друшляк і протріть через нього або металеве сито. Можна вичавити сік через складену вдвічі марлю. Отриманим соком залийте ягоди малини, нагрійте до кипіння і прокип'ятіть 5 хвилин, знумаючи піну. Киплячий сік з ягодами розлийте у стерильні банки і закатайте.


Ожина, протерта з цукром



На 1 л ягід ожини - 1-2 склянки цукру-піску.
Ретельно переберіть і вимийте ягоди. Обшпарте їх окропом у друшляку, потім подрібніть у блендері або через м'ясорубку. Додайте цукор, добре перемішайте і розкладіть у попередньо простерилізовані баночки. Зверху присипте ще цукром - приблизно 1 столова ложка. Герметично закупорте. Зберігайте у холодильнику.
Фото: hnb.com.ua

Мармелад порічково-малиновий



1 кг протертих червоних порічок, 1 кг протертої малини, 6 склянок цукру.
Протерті через металеве сито порічки та малину змішати і варити на повільному вогні, весь час помішуючи і знімаючи піну. Коли маса почне випаровуватися, додати цукор і варити, помішуючи, поки не загусне. Гарячий мармелад скласти в стерилізовані банки, поставити в сухе місце, почекати, щоб маса зверху добре застигла, на другий день закрити поліетиленовими кришками або пергаментним папером і зав'язати.

Аґрус маринований



Ягоди аґрусу дрібних сортів ретельно промийте у холодній воді, попередньо обрізавши плодоніжки. Злегка підсушіть на рушнику. Наколіть кожну ягідку в декількох місцях зубочисткою і покладіть у стерильні півлітрові банки, додавши 2 гвоздики, 2 горошинки запашного перцю, маленький шматочок кориці. Залийте киплячим маринадом (на 1 склянку води - 2 столові ложки цукру і 1-2 чайних ложки яблучного або іншого оцту). Стерилізувати потрібно 15 хвилин. Потім банки закатайте. Чудове доповнення до страв з м’яса, курки, різних стейків та шашликів.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ