Ми у Facebook
31.08.2014, 00:59

Чому на Рівненщині зменшиться військовий збір?

Через скорочення видатків бюджетних установ на Рівненщині може зменшитися сума зібраного військового збору. Про це заявляє в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області Дмитро Зайцев.
За його словами майже 42% податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску в області надходить від бюджетних установ. Аналогічно прогнозується і надходження військового збору.

– Але треба врахувати, що до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» внесено зміни. Відбувається скорочення видатків бюджетних установ, серед них і зменшення фонду оплати праці. А півтора відсотка військового збору утримуються з зарплати, премій, різних матеріальних допомог. Отож, наразі ми з колегами не беремося спрогнозувати, якими будуть надходження стосовно військового збору в області за цей місяць, – зауважує Дмитро Зайцев.

Варто зауважити, що військовий збір тимчасово запроваджено в Україні з 3 серпня до кінця цього року. Ставка збору складає 1,5%. Ним оподатковуються заробітна плата, різноманітні заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Також військовий збір утримується із виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, одержаний від організатора азартної гри.

Головне управління Міндоходів у Рівненській області





На правах реклами