Ми у Facebook
02.09.2014, 09:09

Із 1 вересня - нова ціна на скраплений газ

Із 1 вересня постачання скрапленого газу для потреб мешканців Рівненської області відбуватиметься за новою ціною.
Тепер один балон місткістю 21 кілограм коштує 180 гривень з ПДВ, а запасів закупленого газу вистачить, щонайменше, на два місяці потреб споживачів Рівненщини, повідомили у прес-службі "Рівнегаз".

Спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу відбулися 12 і 21 серпня, на яких ПАТ «Рівнегаз» закупило 231 тонну скрапленого вуглеводневого газу.

Де у Рівному та Рівненській області не буде світла 1 вересня

«Реалізаційна вартість скрапленого газу зросла зі 172 грн до 180 у зв’язку із підвищенням закупівельної ціни та збільшенням витрат на транспортування», - повідомляє перший заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.11 р. № 1064 «Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», скраплений газ для забезпечення комунально-побутових потреб населення області ПАТ «Рівнегаз» закуповує на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників, що дає можливість реалізовувати його споживачам за ціною, яка є вдвічі меншою ніж комерційна. З лютого 2014 року спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для потреб населення не проводилися і це спричинило дефіцит цього енергоносія.

«Якщо пільгова вартість одного балону для нашого споживача з доставкою коштує 180 гривень, то комерційна вже сягає 400 гривень, – пояснює Віктор Осницький. – Загалом на Рівненщині скрапленим газом користується майже 40 тисяч сімей. Причому, більша частина з цих споживачів є соціально незахищені – пенсіонери і малозабезпечені сім’ї, які проживають у негазифікованих селах. Тому ПАТ «Рівнегаз» і надалі буде брати участь в аукціонах, щоб забезпечити безперебійне постачання скрапленого газу».

Рівне: Нові тарифи за теплову енергію та централізоване постачання гарячої води

Доставку скрапленого газу для споживачів Рівненщини здійснює підприємство ДП «Пропан», представництво якого знаходиться за адресою: м.Рівне, вул.Будівельників, 7 тел: 0362 24 00 35, 24 02 18.





На правах реклами