Ми у Facebook
02.09.2014, 11:30

На Рівненщині у лісі замість грибів знайшли гранату

1 вересня поблизу села Пухова Рівненського району під час збирання грибів у лісовому масиві місцевий мешканець виявив гранату ф-1 часів Другої світової війни. Чоловік відразу зателефонував за номером «101».
Того ж дня група піротехніків ГУ ДСНС виїхала на місце події та успішно знешкодила гранату. У ході обстеження прилеглої території інших боєприпасів не виявлено.

З зв'язку з цим, рятувальники ГУ ДСНС у Рівненській області наголошують, що боєприпаси часів Другої Світової війни і досі несуть загрозу людям, адже з часом не втрачають своєї смертельної сили і стають ще більш небезпечними під впливом атмосферних явищ. Дальність розльоту осколків від кожного з них становить від 500 до 850, а подекуди 1000 та 2000 метрів, тож наслідки від вибуху можуть бути непередбачуваними.

ДТП на Рівненщині: Під час руху в автомобіля злетіло колесо

Щоб убезпечити жителів області, працюють з небезпечними предметами лише професіонали – піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Рівненській області. Прибувши на місце події, фахівці ретельно обстежують територію міношукачами та вилучають знахідки. Після цього знешкоджують боєприпаси на спеціальному майданчику.

ВІДЕО: Пожежа в Рівному: евакуйовано 6 людей і 4 кошенят [+Відео]

На Рівненщині розпочався грибний сезон, тож радимо бути обережними під час виявлення застарілих боєприпасів: не витягувати їх самостійно з землі, не кидати, не піддавати впливу вогню, не бити по них, натомість обгородити або позначити місце знахідки і повідомити до Служби порятунку за номером «101». Правила поведінки при виявленні боєприпасу поясніть і дітям, щоб дитяча допитливість не призвела до загрози їх життю.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ