Ми у Facebook
08.09.2014, 19:13

Українцям розсилають небезпечний SMS-вірус, який блокує дзвінки

Абоненти всіх мобільних операторів України, що використовують пристрої на операційній системі Аndroid, піддаються вірусній SMS-атаці.
Про це повідомили в прес-службах двох великих операторів мобільного зв'язку в Україні у вівторок, 2 вересня. Суть атаки полягає у тому, що абонент отримує SMS від знайомого або незнайомого номера з текстом: "Привіт. Тобі фото" і посиланнями на сайти motosan.ru і soloboro.ru.

Точки та паролі WI-FI у Рівному

Після читання SMS, подальшого переходу за посиланням з Аndroid-пристроїв і дозволу на завантаження файлу, вірус встановлюється у системі та починає відправляти SMS контактам в адресній книзі абонента (можливо, вірус також збирає персональні дані абонента і пересилає їх на сервер зловмисників). Крім того, вірус блокує прийом вхідних дзвінків, повідоляє ТСН.

Краснуха: профілактика, симптоми та лікування

Якщо зараження пристрою не вдалося уникнути, абоненту необхідно знайти у системі інсталяційний файл/додаток з вірусом і видалити. При цьому можливо уникнути зараження пристрою вірусами. Для цього слід вимкнути у налаштуванні можливість установки додатків із невідомих джерел (це можна зробити, знявши галочку в меню "Налаштування" - "Безпека" - "Невідомі Ресурси") і встановлювати нові тільки з офіційного магазину додатків Google Play Маркет".

Додатковим захистом також стане установка антивіруса. Як повідомлялося раніше, сліди бойового вірусу, який міг атакувати Кабмін Яценюка, ведуть в РФ. Експертів із комп'ютерної безпеки вдалося розшифрувати код вірусу Uroborus.





На правах реклами