Ми у Facebook
03.09.2014, 10:04

У Рівному відкривається персональна виставка 17-річної рівнянки

Сьогодні, 3 вересня, у клубному кафе «Євро-Арт» о 16.00 відбудеться відкриття персональної фотовиставки «Очікування» 17-річної рівнянки Анни Кот.

Анна Кот - сімнадцятирічна рівнянка, яка залюблена у творчість художника зі світовим іменем Енді Уорхола. Але попри захоплення живописом та графікою, все ж таки її надихає український дует фотографів Synchrodogs. Два роки поспіль мистецтво фотографії перетворилося на її спосіб мислення і стиль життя. Дівчина відчула смак процесу зйомки, коли в об’єктиві її «Зеніта» і цифрового «Нікона» опинилися майже усі закутки Рівного. Більшість фото народжувалися просто неба і тому Анні доводилося ніяковіти перед дивними поглядами перехожих. Та задля втілення задуманого кадру вона зважувалася на будь-які експерименти.

Рівнян запрошують на благодійну гру в Мафію

Зауважимо, що молода людина у 17 років зазвичай не може не захоплюватися музикою. Ось чому у фотографіях Анни відчутні нотки гарно скомпонованої музики, яка відображає бурю емоцій людини, що стоїть на порозі дорослого Життя. Її творчу натуру цікавить і внутрішній світ сучасної молоді, і одвічна тишина природнього ландшафту землі. Цими фотографічними репризами Анна заставляє глядача зупинитися, щоб помислити над суттєвостями буття. «Головним у фотографії для мене, - зазначає Анна, - є створення певної атмосфери, аби глядач міг ніби зазирнути у вікно і відчути усе те, що мені довелося зрозуміти у хвилини очікування дива».

І це дійсно так. Адже перша персональна фотовиставка в клубному кафе галереї європейського живопису «Євро-Арт» є підтвердженням слів Анни. В експозиції презентовано 27 світлин, що концептуально об’єднані ідеєю «Очікування». Промовисті сюжети розповідають про захоплення людиною, її почуттями, психологічними станами та енергією. У роботах глядач віднайде суголосні акценти зі свого життя, відчує єдність світу у просторі, що створений Анною у фотографіях… І трішечки насторожиться: не усе так прекрасно і глянцево, як уявляється у молоді роки.

Віктор Павлік відвідає Рівне з концертом

Кожен кадр авторки – це передача окремих напружених моментів очікування, які здаються шалено тривалими. На противагу усім всесвітнім законам, вражаюча статика сюжетів Анни Кот все ж таки підштовхує до діалектичного розуміння: усе змінюється. У цьому контексті варто повірити фотографу і зрозуміти, що очікування миру на українській землі все ж таки зміниться на реальний мир. Мир із присмаком втрати життів…

Персональна фотовиставка «Очікування» рівнянки Анни Кот проводиться у рамках молодіжного проекту «Євро-Арт» для талановитих» і триватиме до 18 вересня. Побажаймо Анні нових творчих досягнень!





На правах реклами