Ми у Facebook
03.09.2014, 13:55

Суд дозволив Рівнеазоту два роки не виплачувати борг за газ

Рівненський апеляційний господарський суд задовольнив прохання ПАТ "Рівнеазот" відтермінувати сплату 370 мільйонів гривень заборгованості перед "Нафтогазом України."
Рівненський апеляційний господарський суд дозволив ПАТ "Рівнеазот" упродовж років не виплачувати Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" 370 млн гривень боргу за поставлений в 2009 році газ.

Представник підприємства прохання про відстрочку на суді аргументував загрозою банкрутства, відсутністю коштів на рахунках, інфляцією й складною політичною обстановкою в країні.

Аргументи представника НАК "Нафтогаз" про збитки й загрозу кризи через несвоєчасну оплату боргу суд до уваги не взяв. Зазначимо, що "Рівнеазот" просив відстрочення на 10 років.

Нагадаємо, влітку цього року суд стягнув з ПАТ "Рівнеазот" на користь НАК "Нафтогаз України" 363 млн грн. Це 315,87 млн грн боргу за поставлений у 2009 році природний газ, а також 27,03 млн грн пені, 14,32 млн грн інфляційних втрат та 5,75 млн грн - 3% річних, пише ZN.ua з посиланням на "Наші гроші".

Як працюватиме «Рівнеазот» через підвищення ціни на газ?

На початку червня 2014 "Рівнеазот", який входить у холдинг Ostchem, що об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, які належать бізнесмену Дмитру Фірташу, зупинив виробництво для проведення ремонтних робіт і модернізації у підрозділах основних виробничих ліній (виробництво аміаку, неконцентрованої азотної кислоти, аміачної й вапняно-аміачної селітри), а також у додаткових цехах і на об`єктах комунікацій.

Крім того, "Рівнеазоту" у липні НКРЕ видала ліцензію на постачання природного газу обсягом в 1 млрд куб. м в рік.

У серпні «Рівнеазот» запустив виробництво міндобрив після капремонтів.





На правах реклами