Ми у Facebook
04.09.2014, 11:19

Кремль почав нову інформаційну атаку на Україну

Кремль почав нову інформаційну атаку проти України, вважає експерт Центру військово-політичних досліджень В'ячеслав Гусаров.
"Після введення російських військ на територію України почалася найпотужніша інформаційна атака", - йдеться в його аналітичній замітці для групи "Інформаційне опір".

"Колосальна підтримка російської агресії здійснювалася на всіх політичних рівнях (президент РФ, МЗС, політичні сили РФ, представники Росії в ЄС і ООН) і в російських засобах масової дезінформації", - відзначає Гусаров.

За його словами, нова інформаційна операція Росії проти України почалася без попередньої підготовки і зосередилася на таких напрямках:

Поради рівнянам: як поводитись під час інформаційної війни


- Нав'язування думок про нездатність нинішнього політичного керівництва України керуватиме країною і приймати раціональні рішення;
- Створення уявлень про те, що зараз для української еліти важливіші майбутні вибори до Верховної Ради, а не події на сході України;
- Формування негативних суджень про військово-політичному керівництві України, що хаотичні бойові дії призводять до невиправданих жертв серед сил АТО;
- Поширення поглядів про те, що українська армія на сході України деморалізована і не здатна вести бойові дії, а особистий її склад не довіряє військовому керівництву;
- Нав'язування думки про те, що Україна не зможе прожити зиму без російського газу і сторонам необхідно повернутися до розгляду газових контрактів;
- Підтримка теми малазійського Боїнга із звинуваченням українського боку в замовчуванні фактів, обстріли силами АТО території падіння лайнера. Крім того, формувалися припущення, що через Україну реальних винуватців встановити буде не можливо.

Рівненський військовий з зони АТО передав подяку тим, хто підтримує армію

Гусаров також звертає увагу на появу в "інформаційної операції Росії" газового інформаційного приводу. "У попередніх етапах інформаційного тиску на Україну питання поставок російського газу дотримувався Росією, як "козир в рукаві", і виникло саме зараз, в найгостріший момент", - відзначає він.

Експерт вважає, що недавня заява міністра енергетики РФ Новака про "газові проблеми" для України цієї зими направлено на те, щоб переконати всіх в необхідності змусити керівництво України приймати кремлівські умови поставки газу.

"Основними завданнями нової інформаційної операції Кремля в контексті останніх подій є: інформаційна підтримка російської військової агресії; формування думок про "мирних можливостях сильного Кремля"; тиск на українське керівництво з метою змусити його приймати московський сценарій по врегулюванню конфлікту", - вважає Гусаров.

На його думку, українському інформаційному простору слід бути готовим до викликів з боку Росії, а керівництву та дипломатам - до адекватних контрзаходів.

За матеріалами andreistp.livejournal.com





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ