Ми у Facebook
04.09.2014, 13:00

Прем'єр України перекреслив «7 пунктів Путіна» одним

«Сім пунктів» російського президента, запропонованих нібито для вирішення кризи в Україні, дивним чином нагадують план порятунку для російських терористів.
Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Цей черговий «план» - спроба окозамилювання для міжнародної спільноти перед самітом НАТО і спроба уникнути неминучих рішень Європейського Союзу про введення нової хвилі санкцій проти Росії», - підкреслив глава уряду України.

«Справжній план Путіна - це знищення України і відновлення СРСР», - підкреслив він.

За словами прем'єр-міністра, немає віри ні одному плану російського президента: «Всі попередні узгоджені Росією домовленості - в Женеві, в Нормандії, в Берліні, в Мінську - російський режим або просто ігнорував, або нагло порушував».

Чого слід чекати від саміту НАТО в Уельсі?

«Кращий план для припинення війни Росії проти України складається тільки з одного пункту: Росія прибирає свою регулярну армію, найманців і терористів з української території. І тоді в Україні буде мир», - підкреслив глава уряду.

«Ми очікуємо рішень НАТО і Європейського Союзу щодо зупинення агресора», - заявив Арсеній Яценюк.

7 пунктів Путіна

"Перше - це припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань ополчення південного сходу України на донецькому і луганському напрямках", - заявив Володимир Путін журналістам.

Він пояснив, що в ході свого перельоту в Монголію він "накидав" свій план вирішення української кризи.

"Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню", - сказав глава російської держави.

"Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки, створюваної таким чином в зоні безпеки", - сказав Путін.

Порошенко та Путін домовилися про закінчення війни?

"Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту. Далі - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою" всіх на всіх "без будь-яких попередніх умов", - заявив президент РФ.

"Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області", - зазначив він.

"І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури, надання допомоги їм", - сказав глава держави.

За матеріалами: cripo.com.ua та gazeta.ua





На правах реклами