Ми у Facebook
06.09.2014, 14:15

Бомбосховище своїми руками

Бомбосховище своїми руками побудувати досить легко за умови, що це буде невелика споруда, що складається з основного приміщення і декількох допоміжних.
Для початку потрібно зробити проект укриття на папері з розвиненою системою комунікацій інженерних систем подачі повітря, води, опалення тощо. Місце для бомбосховища повинно бути непримітне. Найкраще підійде територія розташування старого і непоказного сараю або вуличний туалет.

Бомбосховище потрібно будувати відразу під будовою. Таке бомбосховище схоже на звичайну яму, що знаходиться під землею. Стіни ями викладаються дерев'яними дошками, які повинні бути добре висушені, щоб запобігти швидкому їх гниття. Після того, як каркас ями готовий, слід приступати до будівництва даху бомбосховища.

Появился центр помощи по вопросам освобождения пленных и пропавших без вести

Ями накриваються сухими дерев'яними дошками. Потім зверху кладеться поліетилен в три шари. Поліетилен засипається земляним шаром. Товщина його повинна дорівнювати 20 сантиметрів. Більш товстий шар землі буде занадто важкий, що може негативно позначитися на фортеці даху і призвести навіть до її обвалу. Надто тонкий шар загрожує тим, що дах буде просвічуватися, що видасть знаходження притулку.

Коли дах бункера готовий, можна приступати до будівництва зв'язкових вузлів. Бомбосховище дозволяє зробити вхід в нього зі звичайної залізобетонної труби. Вхід закривається каналізаційним люком.

Дорожная карта переселенца из зоны АТО: что брать с собой в дорогу и как выехать

У кожному бомбосховищі повинен бути санітарно-технічний вузол. Щоб зробити туалет, потрібно викопати окремо від основного приміщення яму. Після цього з'єднати її з житловим блоком проходом із залізобетонної труби. Туалет зверху накривається дерев'яними дошками.

Після будівництва туалету можна приступати до створення вентиляційних систем. Це дуже важлива частина роботи будівництва бомбосховища. Для життя в бункері потрібні чисте повітря і вода.

У Рівному пропонують перевірити стан бомбосховищ

Можна створювати бомбосховище на основі реального підвалу під приватним будинком або в сараї. Для цього вам не потрібно буде зводити каркас укриття, а робити його на основі готових кам'яних, дерев'яних або залізобетонних стін.

Усі сучасні бомбосховища мають не тільки основне приміщення, необхідне для укриття, а й площі господарського призначення, наприклад, кухню, їдальню, спортивний зал і т.д.

За матеріалами: www.deluxebunker.ru





На правах реклами