25.10.2015, 18:30
Як приготувати домашнє вино: рецепт від рівнянина Євгена Михайлова
Восени вправні господарі збирають вирощений власноруч врожай і дають йому нове життя - готуючи з нього заготовки на зиму. Своїм рецептом домашнього вина з OGO.ua поділився рівнянин Євген Костянтинович Михайлов.
Зібрати виноград. Виноград мити не можна, тому що можна змити натуральні дріжджі. Звільнити від черенків.
Вручну віджати.
А можна і так!
Ємність з виноградом закрити кришкою і поставити бродити в тепле місце на два тижні. Потім віджати виноград і утворений сік перелити у скляні банки або бутлі, щоб була можливість здійснити відвід повітря.
На 1 літр соку додається 100 грамів цукру. Є спеціальні кришки на звичайні банки, які мають трубочки. Такі кришки щільно закривають банку і в результаті бродіння виділяється повітря, яке через трубочку виходить у воду. Тобто процес бродіння повинен бути повністю герметичний.
Можна так само використовувати стерильну гумову рукавичку.
Така система повинна стояти в темному місці днів 10. Потім вино обережно переливають у звичайні банки. Головне, щоб вино було чистим, без осаду.
Кришки на звичайні банки вже іншого плану. Вони спеціальні, без верхньої суцільної кришки. Банки закриваються фольгою, а потім кришками. На фользі пробиваються голкою дірочки по всьому діаметру.
Вино можна вживати вже через місяць. Це буде молоде вино.
Можна через місяць перелити в інший посуд і щільно закрити. Таке вино буде витриманим і буде мати відмінний смак і через півроку, і через рік і так далі. Головне - зберігати в прохолодному місці в щільно закритому посуді.
Смачного!
Вручну віджати.
А можна і так!
Ємність з виноградом закрити кришкою і поставити бродити в тепле місце на два тижні. Потім віджати виноград і утворений сік перелити у скляні банки або бутлі, щоб була можливість здійснити відвід повітря.
На 1 літр соку додається 100 грамів цукру. Є спеціальні кришки на звичайні банки, які мають трубочки. Такі кришки щільно закривають банку і в результаті бродіння виділяється повітря, яке через трубочку виходить у воду. Тобто процес бродіння повинен бути повністю герметичний.
Можна так само використовувати стерильну гумову рукавичку.
Така система повинна стояти в темному місці днів 10. Потім вино обережно переливають у звичайні банки. Головне, щоб вино було чистим, без осаду.
Кришки на звичайні банки вже іншого плану. Вони спеціальні, без верхньої суцільної кришки. Банки закриваються фольгою, а потім кришками. На фользі пробиваються голкою дірочки по всьому діаметру.
Вино можна вживати вже через місяць. Це буде молоде вино.
Можна через місяць перелити в інший посуд і щільно закрити. Таке вино буде витриманим і буде мати відмінний смак і через півроку, і через рік і так далі. Головне - зберігати в прохолодному місці в щільно закритому посуді.
Смачного!
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Сергій ШАГОФЕРОВКоментарів: 8Переглядів: 116091Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 161
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 273
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 279
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 294
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 293