07.09.2014, 15:24
Готуємо смачну халву вдома
Хочете покуштувати смачні східні ласощі? Тоді обов'язково приготуйте халву. Причому для цього не обов'язково використовувати тільки насіння соняшнику, цілком підійдуть і горіхи.
Халва з горіхів
ІНГРІДІЄНТИ:
1 ст. цукру
1 ст. пшеничного борошна
1 ст. горіхів
2 ст. води
1 год. Л. ваніліну
100 гр. масла.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Будь-які горіхи (найчастіше використовують арахіс або волоські) подрібнити, але не в муку, а до стану дрібної крихти, потім обсмажити до золотистого кольору. Масло розтопити на сковороді, в нього всипати муку і обсмажити теж до золотистого кольору, додати горіхи. Цукор розчинити у воді і проварити хвилин 5, поки сироп не почне загустати. Потім змішати горіхово-борошняну суміш і сироп, проварити ще трохи, поки суміш не придбає густоту сметани. Після цього халву можна викласти в форму для застигання. Попередньо форму змастіть маслом, щоб готова халва легше відставала.
Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії
Халва з соняшнику
ІНГРІДІЄНТИ:
2 ст. неочищених насіннячок соняшнику
150 г нерафінованої соняшникової олії
1,5 ст. пшеничного борошна
1/3 ст. води
1 ст. цукру
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Насіннячка ретельно промиваємо під струменем води, постійно перетираючи їх руками. Сушимо і обсмажуємо до готовності. Потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Повинна вийти кашоподібна маса. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді, поки вона не зарум'яниться, змішуємо з насінням і ще раз перекручуємо в м'ясорубці або комбайні. Потім готуємо сироп з води і цукру. Коли він готовий, додаємо масло і суміш борошна з насінням. Все перемішується до однорідного стану і викладається в форму для застигання.
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
ПОРАДИ
Смачна халва вийде лмше із свіжих горіхів і насіння. Завжди пробуйте їх на смак, щоб вони не були гіркими. Якщо попадеться кілька зіпсованих зерен, смак халви вже вийде іншим.
Це ж стосується і масла: використовується нерафіновану соняшникову олію, зверніть увагу на її смакові якості. Вона повинно бути не тільки свіжою, але ще й мати ненасичений смак.
При варінні сиропу цукор коштує засипати в уже киплячу воду. Якщо засипати цукор в сиру воду, то смак у халви буде трохи гірше. Для аромату в будь-яку халву можна класти кілька грам ваніліну. Замість цукру можна використовувати і мед. Замість 1 ст. цукру знадобиться 1,5 ст. меду. Не забувайте, що мед не просто додасть солодкість, але і подарує халву типовий мідний присмак.
ІНГРІДІЄНТИ:
1 ст. цукру
1 ст. пшеничного борошна
1 ст. горіхів
2 ст. води
1 год. Л. ваніліну
100 гр. масла.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Будь-які горіхи (найчастіше використовують арахіс або волоські) подрібнити, але не в муку, а до стану дрібної крихти, потім обсмажити до золотистого кольору. Масло розтопити на сковороді, в нього всипати муку і обсмажити теж до золотистого кольору, додати горіхи. Цукор розчинити у воді і проварити хвилин 5, поки сироп не почне загустати. Потім змішати горіхово-борошняну суміш і сироп, проварити ще трохи, поки суміш не придбає густоту сметани. Після цього халву можна викласти в форму для застигання. Попередньо форму змастіть маслом, щоб готова халва легше відставала.
Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії
Халва з соняшнику
ІНГРІДІЄНТИ:
2 ст. неочищених насіннячок соняшнику
150 г нерафінованої соняшникової олії
1,5 ст. пшеничного борошна
1/3 ст. води
1 ст. цукру
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Насіннячка ретельно промиваємо під струменем води, постійно перетираючи їх руками. Сушимо і обсмажуємо до готовності. Потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Повинна вийти кашоподібна маса. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді, поки вона не зарум'яниться, змішуємо з насінням і ще раз перекручуємо в м'ясорубці або комбайні. Потім готуємо сироп з води і цукру. Коли він готовий, додаємо масло і суміш борошна з насінням. Все перемішується до однорідного стану і викладається в форму для застигання.
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
ПОРАДИ
Смачна халва вийде лмше із свіжих горіхів і насіння. Завжди пробуйте їх на смак, щоб вони не були гіркими. Якщо попадеться кілька зіпсованих зерен, смак халви вже вийде іншим.
Це ж стосується і масла: використовується нерафіновану соняшникову олію, зверніть увагу на її смакові якості. Вона повинно бути не тільки свіжою, але ще й мати ненасичений смак.
При варінні сиропу цукор коштує засипати в уже киплячу воду. Якщо засипати цукор в сиру воду, то смак у халви буде трохи гірше. Для аромату в будь-яку халву можна класти кілька грам ваніліну. Замість цукру можна використовувати і мед. Замість 1 ст. цукру знадобиться 1,5 ст. меду. Не забувайте, що мед не просто додасть солодкість, але і подарує халву типовий мідний присмак.
Інші статті рубрики:
У селищі поблизу Рівного відключать воду
Сьогодні, 19 березня, з 09.00 до 17.00 відключать воду на більш як десяти вулицях Квасилова.
переглядів: 42
Коли треба робити щеплення БЦЖ?
Більше століття тому французькі лікарі Альбер Кальметт і Каміль Герен створили зі збудника туберкульозу корів дуже схожу на своїх хвороботворних “родичок” бактерію, яка може викликати імунну відповідь, але не туберкульоз.
переглядів: 212
Рівнянин здобув бронзу на Міжнародному турнірі
На п'єдестал пошани зійшов вихованець ДЮСШ #1 Рівненської міської ради Артур БОЙЧУК.
переглядів: 448
Рівнянин із Австралії виступить у місті із концертом
У Рівному відбудеться концерт рівнянина Олександра Цибульського, який мешкає в Австралії.
переглядів: 292
Чому не можна мити волосся по всій довжині: поради трихолога
Головний принцип у митті волосся, який ви скоріш за все порушуєте.
переглядів: 931