Ми у Facebook
07.09.2014, 15:24

Готуємо смачну халву вдома

Хочете покуштувати смачні східні ласощі? Тоді обов'язково приготуйте халву. Причому для цього не обов'язково використовувати тільки насіння соняшнику, цілком підійдуть і горіхи.
Халва з горіхів
ІНГРІДІЄНТИ:

1 ст. цукру
1 ст. пшеничного борошна
1 ст. горіхів
2 ст. води
1 год. Л. ваніліну
100 гр. масла.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Будь-які горіхи (найчастіше використовують арахіс або волоські) подрібнити, але не в муку, а до стану дрібної крихти, потім обсмажити до золотистого кольору. Масло розтопити на сковороді, в нього всипати муку і обсмажити теж до золотистого кольору, додати горіхи. Цукор розчинити у воді і проварити хвилин 5, поки сироп не почне загустати. Потім змішати горіхово-борошняну суміш і сироп, проварити ще трохи, поки суміш не придбає густоту сметани. Після цього халву можна викласти в форму для застигання. Попередньо форму змастіть маслом, щоб готова халва легше відставала.

Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії


Халва з соняшнику

ІНГРІДІЄНТИ:

2 ст. неочищених насіннячок соняшнику
150 г нерафінованої соняшникової олії
1,5 ст. пшеничного борошна
1/3 ст. води
1 ст. цукру

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Насіннячка ретельно промиваємо під струменем води, постійно перетираючи їх руками. Сушимо і обсмажуємо до готовності. Потім подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Повинна вийти кашоподібна маса. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді, поки вона не зарум'яниться, змішуємо з насінням і ще раз перекручуємо в м'ясорубці або комбайні. Потім готуємо сироп з води і цукру. Коли він готовий, додаємо масло і суміш борошна з насінням. Все перемішується до однорідного стану і викладається в форму для застигання.

Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру


ПОРАДИ


Смачна халва вийде лмше із свіжих горіхів і насіння. Завжди пробуйте їх на смак, щоб вони не були гіркими. Якщо попадеться кілька зіпсованих зерен, смак халви вже вийде іншим.

Це ж стосується і масла: використовується нерафіновану соняшникову олію, зверніть увагу на її смакові якості. Вона повинно бути не тільки свіжою, але ще й мати ненасичений смак.

При варінні сиропу цукор коштує засипати в уже киплячу воду. Якщо засипати цукор в сиру воду, то смак у халви буде трохи гірше. Для аромату в будь-яку халву можна класти кілька грам ваніліну. Замість цукру можна використовувати і мед. Замість 1 ст. цукру знадобиться 1,5 ст. меду. Не забувайте, що мед не просто додасть солодкість, але і подарує халву типовий мідний присмак.





На правах реклами