Ми у Facebook
08.09.2014, 15:11

ЄС вводить нові санкції проти Росії

Санкційний пакет Європейського союзу торкнеться трьох нафтових компаній РФ, п'яти банків і дев'яти компаній оборонпрому.
Новий пакет санкцій Європейського союзу стосовно Росії буде прийнято ввечері у понеділок, 8 вересня, незважаючи на оголошене перемир'я, пише LB.ua.

Про це йдеться у повідомленні Європейської комісії, передає Reuters.

"Держави — члени ЄС формально введуть у дію пакет письмовою процедурою сьогодні", - заявила прес-секретар Єврокомісії Піа Аренкільде-Хансен.

Деталі санкційного пакету будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС вже завтра, 9 вересня, йдеться у повідомленні.

ЄС погодив нові санкції щодо Росії

Раніше повідомлялося, що новий пакет санкцій стосовно Російської Федерації торкнеться нафтових компаній. Нові економічні заходи були затверджені 3 вересня 2014 року.

Як пише The Wall Street Journal, посилаючись на документ з проектом санкцій, у “чорний” список увійдуть три основні державні нафтові компанії РФ - «Газпром нефть», «Транснефть» та «Роснефть». Їм буде заборонено брати кредити ЄС з терміном погашення позичок більше 30 днів.

П'ятьом російським банкам, які контролюються державою - "Сбербанк", "Россельхозбанк", "Газпромбанк", "Внешэкономбанк", ВТБ, - буде заборонено працювати з європейськими позичальниками з терміном погашення кредитів більше 30 днів (раніше ЄС встановила обмеження 90 днів).

Крім того, буде заборонено залучати кошти на фінансових ринках Євросоюзу таким компаніям оборонного сектору РФ, як Оборонпром, Об'єднана авіабудівельна корпорація (ОАК) та Уралвагонзавод.

Санкції також забороняють укладати нові контракти на послуги, що необхідні для глибоководної розвідки й видобутку нафти, проектів в Арктиці, а також проектів з видобування сланцевої нафти.

Вводяться обмеження і стосовно 9 компаній, що надають послуги для російських військових.

Також можливе розширення списку громадян РФ - фізичних осіб, яким заборонений в'їзд до країн ЄС.

Разом з тим, в Єврокомісії підкреслюють, що санкції ЄС мають "оборотний характер" і залежатимуть від ситуації в Україні. А деякі ЗМІ прогнозують, що опублікований 9 вересня пакет санкцій може і не застосуватися.





На правах реклами