Ми у Facebook
08.09.2014, 17:15

На Рівненщині громадяни й надалі довіряють шахраям

Довіряй, але перевіряй – девіз для тих хто не хоче потрапити на гачок шахраїв, які останнім часом активізували свою діяльність. Випадків ошуканства стає все більше. І лише частиною із них займаються правоохоронці. Так, як потерпілі часто соромляться, що стали жертвою через довіру та неуважність.
Міліцейська статистика свідчить, що найчастіше шахраї орудують за допомогою Інтернету. Адже для нечистих на руку ділків саме всесвітня мережа дає можливість заробляти «легкі» гроші. Шахраї знають, що шансів відповідати за свої кримінальні оборудки у них мінімальні.

Так, першого вересня в післяобідню пору до Костопільського районного відділу внутрішніх справ з письмовою заявою звернувся 29 – річний Володимир, житель м.Костопіль про те, що на передодні невідома особа, під приводом продажу речей через Інтернет, заволоділа його грошима в сумі більше 2 000 гривень.

На Рівненщині знайшли чоловіка, який вважався безвісти зниклим

– По даному факту порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), – розповів заступник начальника – начальник кримінальної міліції Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області капітан міліції Андрій Кушик. – Санкція даної статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Рівненщина: молодик задушив, а потім підпалив рідного дядька

Правоохоронці звертаються до усіх мешканців Рівненщини, аби вкотре нагадати, що купувати товари через Інтернет, потрібно дуже ретельно перевіряти дані про виробника чи репутацію торгового агента, а фізичним особам сплачувати лише після отримання товару та перевірки його на якість.





На правах реклами