Ми у Facebook
09.09.2014, 15:38

На Рівненщині чоловік винайшов установку, що виробляє газ та рідке паливо [+Відео]

На Рівненщині 73-річний інженер спорудив установку, яка переробляє тверді побутові відходи на газ та рідке паливо. Винахідник впевнений: за допомогою цієї технології можна отримувати й електроенергію.
Винаходом уже цікавились японці, навіть запрошували рівнянина до себе на роботу. Та чоловік відмовився і продовжує удосконалювати своє дітище вдома.

Рівненчанин Анатолій Сінозацький винахідником себе не вважає, але установку називає надзвичайно актуальним інженерним рішенням, адже вона дає змогу переробляти відходи на паливо.
«При переробці 400 кг зношених шин і при тепловому коефіцієнті 80-85%, ця установка може виготовити, в середньому, 300 кг рідкого палива – аналогу мазути М-40», – запевняє Анатолій Сінозацький.

Взимку у будівлях Рівненщини знизять температуру на 1–2 градуси

Шини подають до системи завантаження, далі – до шахти газогенератора, при цьому не пропускаючи повітря. Завдяки термічній обробці, подроблені шини плавляться. У кінцевому підсумку виходить рідке паливо та газ. Його можна подавати як у котел, так і спалювати в двигуні внутрішнього згорання та виробляти електроенергію.

Винахідник переконує: виробництво майже безвідходне. Тому варто встановити такий газогенератор у кожному районі. Втім, українські чиновники реагують на винахід без жодного інтересу. При тому, що іноземні компанії ним вже зацікавились.



Поради рівнянам: як встановити лічильник тепла у будинку [РОЗ’ЯСНЕННЯ]

«Японці приїжджали сюди до мене разів три. Навіть пропонували, щоб я їхав до них і розробляв там установку. Але я в Японію не поїхав – старий уже для цього. Я ж знаю багато колективів, які працюють над цим питанням», – розповів Анатолій Сінозацький.

Зараз установка не працює, однак уже за два тижні її планують запустити та перевірити роботу, щоб надалі удосконалювати механізм.

Джерело: Телеканал ZIK





На правах реклами