Ми у Facebook
26.09.2014, 14:24

Ікра з польських грибів до столу і на зиму

До вашої уваги - універсальний рецепт надзвичайно смачної грибної ікри. Її можна використати як закуску до столу, начинку для бутербродів і канапок, заморожений напівфабрикат і закатати в банки на зиму.

На 1 кг польських грибів (можна взяти суміш польських та білих, підберезників, бабок): 2 ріпчасті цибулини, 1 зубчик часнику, півтори столові ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 2-3 столові ложки олії, зелень кропу та петрушки, яблучний оцет або лимонний сік - на власний смак.

1. Гриби переберіть, почистіть, якщо завеликі, розріжте на половинки й ретельно помийте.

2. Складіть у велику каструлю, залийте склянкою води, додайте сіль. Готуйте на слабкому вогні, знімаючи піну, не менше 30 хвилин. Готові гриби вийміть з відвару шумівкою і старанно подрібніть ножем або у блендері.

3. Цибулю наріжте кубиками або півкільцями, поріжте тонко зубчик заснику й обсмажте в олії до золотавого кольору. Не перепаліть! Якщо треба, додатково подрібніть і змішайте з грибами.

4. У грибну ікру додайте на власний смак подрібнену зелень кропу і петрушки. Влийте оцет або лимонний сік (з розрахунку 1 десертна ложка на одну півлітрову банку ікри, можна менше або більше). Вирівняйте смак, додавши чайну ложку цукру, можна додати дрібку солі й чорного меленого перцю - але зовсім небагато. Добре все перемішайте.
5. Якщо готуєте грибну ікру на зиму - розкладіть її у стерилізовані банки. Прикрийте банки стерилізованими кришками й стерилізуйте у воді при слабкому кипінні або у духовці при температурі 100 градусів не менше 45 хвилин. Закатайте, охолодіть при кімнатній температурі, зберігайте в холодильнику.

Які гриби слід класти рівнянам у кошик?

Секрети від пані Галі.
- Готову грибну ікру (без додавання оцту) можна заморозити невеликими порціями, а потім використовувати як начинку до вареників, зраз, пісних голубців, млинців, пиріжків і навіть домашньої піци. - А ще це чудовий напівфабрикат для приготування різноманітних супів та підлив.
- Якщо подрібнити ікру у блендері - вийде чудовий грибний паштет.
- Якщо хочете посилити грибний аромат ікри - під час приготування додайте кілька чайних ложок товчених або мелених сушених білих грибів.

Фото: supercook.ru

Інші рецепти на зиму:
Три рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ