Ікра з польських грибів до столу і на зиму
На 1 кг польських грибів (можна взяти суміш польських та білих, підберезників, бабок): 2 ріпчасті цибулини, 1 зубчик часнику, півтори столові ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 2-3 столові ложки олії, зелень кропу та петрушки, яблучний оцет або лимонний сік - на власний смак.
1. Гриби переберіть, почистіть, якщо завеликі, розріжте на половинки й ретельно помийте.
2. Складіть у велику каструлю, залийте склянкою води, додайте сіль. Готуйте на слабкому вогні, знімаючи піну, не менше 30 хвилин. Готові гриби вийміть з відвару шумівкою і старанно подрібніть ножем або у блендері.
3. Цибулю наріжте кубиками або півкільцями, поріжте тонко зубчик заснику й обсмажте в олії до золотавого кольору. Не перепаліть! Якщо треба, додатково подрібніть і змішайте з грибами.
4. У грибну ікру додайте на власний смак подрібнену зелень кропу і петрушки. Влийте оцет або лимонний сік (з розрахунку 1 десертна ложка на одну півлітрову банку ікри, можна менше або більше). Вирівняйте смак, додавши чайну ложку цукру, можна додати дрібку солі й чорного меленого перцю - але зовсім небагато. Добре все перемішайте.
5. Якщо готуєте грибну ікру на зиму - розкладіть її у стерилізовані банки. Прикрийте банки стерилізованими кришками й стерилізуйте у воді при слабкому кипінні або у духовці при температурі 100 градусів не менше 45 хвилин. Закатайте, охолодіть при кімнатній температурі, зберігайте в холодильнику.
Які гриби слід класти рівнянам у кошик?
Секрети від пані Галі.
- Готову грибну ікру (без додавання оцту) можна заморозити невеликими порціями, а потім використовувати як начинку до вареників, зраз, пісних голубців, млинців, пиріжків і навіть домашньої піци. - А ще це чудовий напівфабрикат для приготування різноманітних супів та підлив.
- Якщо подрібнити ікру у блендері - вийде чудовий грибний паштет.
- Якщо хочете посилити грибний аромат ікри - під час приготування додайте кілька чайних ложок товчених або мелених сушених білих грибів.
Фото: supercook.ru
Інші рецепти на зиму:
Три рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
на зиму, бутерброди, закуска, польські гриби, грибна ікра, рецепт
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 363
У Рівному відбудеться БЛАГОЯрмарок
Рівненська обласна філармонія долучається до ініціативи Святослава Кокоші й запрошують відвідати Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ у Органному залі!
переглядів: 372
У Рівному завершилися обласні змагання з шахів
Фінал Чемпіонату області з шахів проходив у приміщенні першої ДЮСШ Рівненської міської ради.
переглядів: 410
Сьогодні у Рівному буде лекція про історію фотографії
27 березня о 14:00 у Рівненській обласній універсальній бібліотеці запланована подвійна лекція про історію фотографії у Рівному.
переглядів: 348
День святої Матрони: що потрібно знати про цей день
27 березня - День нефролога та пам'ять святої Матрони в церковному календарі. До Нового року залишилося 279 днів. Це також 763-й день війни в Україні.
переглядів: 390