Ми у Facebook
10.09.2014, 11:38

Взимку у Рівному "буде холодно". Батареї гарячими не будуть

«Буде холодно»,- так коротко окреслив перспективи газопостачання для обігріву осель та інших приміщень Рівного в осінньо-зимовий сезон секретар міської ради Андрій Грещук після засідання міськвиконкому.
З його слів, місто отримає набагато менше газу, ніж торік. Відтак, батареї гарячими не будуть, у кращому випадку - теплими.

- Тому буде, на жаль, холодно, - констатував міський чиновник. - Але тут ми нікуди не дінемось. Будемо змушені цю зиму перезимувати.

Як отримати компенсацію на оплату комунпослуг

Разом з тим Андрій Грещук запевнив, що наразі якихось тривог підготовка до зими не викликає. Теплове господарство міста фактично готове, котельні готові, хоча випробування мережевих систем ще триває. Є проблеми з бюджетними установами, але, як каже Андрій Грещук, «звернули їхню увагу на те, аби вони готувалися до зимового періоду». Пише портал 4vlada.com.

Міська влада також рекомендує загальноосвітнім навчальним закладам міста встановити теплові лічильники з регуляторами подачі тепла. Так і школярі не мерзнутимуть, і бюджетні кошти витрачатимуться раціонально.

Поради рівнянам: як встановити лічильник тепла у будинку [РОЗ’ЯСНЕННЯ]

- Лічильники дозволять подавати тепло навіть тоді, коли учні відсутні у школі чи в меншій кількості, для того, щоб не платити бюджетні кошти, тобто субота-неділя, в нічний час, - розповів Андрій Грещук. - Ми над цим працюємо, вже підготовлені відповідні зміни по культурі, по спорту і по освіті.

Окрім цього, за словами пана Грещука, аби економити газ, місто має намір перевести бюджетні установи на альтернативне паливо — щепу. Однак, поки це лише плани, тому, в якому саме закладі встановлять автономну котельню, Андрій Грещук сказати не готовий. Рівнян же закликав утеплювати власні помешкання усіма доступними способами. А ще зазначив, що, доки Україна не «зіскочить» з російської газової наживки, проблеми з газопостачанням не припиняться.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ