Ми у Facebook
10.09.2014, 13:53

Фільм «Поводир» переміг у національному відборі на «Оскар»

Кадр із фільму "Поводир"

Із 11 до 17 вересня рівняни мають нагоду першими побачити кінострічку режисера Саніна, яка представлятиме Україну у боротьбі за "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації "Фільм іноземною мовою".
Український Оскарівський комітет 9 вересня обрав фільм "Поводир, або Квіти мають очі" режисера Олеся Саніна, який цьогоріч представлятиме Україну на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації "Фільм іноземною мовою". Про це повідомила Асоціація продюсерів України.

"Повнометражний художній фільм "Поводир, або Квіти мають очі" режисера Олеся Саніна знятий кінокомпанією "Пронто фільм" за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Сценарій до фільму написали Олесь Санін та український письменник Олександр Ірванець. Оператор-постановник - Сергій Михальчук. У ролях: Антон Святослав Грін, Джамала, Стас Боклан, Джефф Баррел, Олександр Кобзар, Олег Примогенов та інші. В основі сюжету фільму - подорож Радянською Україною американського хлопчика Пітера та українського сліпого музиканта Івана Кочерги», – йдеться у повідомленні Асоціації продюсерів України.

Події фільму відбуваються на початку 1930-х років у драматичні часи індустріалізації, колективізації, Голодомору та знищення української інтелігенції.

Одні з найважливіших сцен "Поводиря" зняті на Рівненщині.

Всесвітня прем'єра стрічки відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі у липні 2014 року.

В обмежений прокат фільм “Поводир” виходить у місті Рівне 11 вересня і триватиме до 17 вересня. Сеанси - о 19.00.

У Рівному пройде ексклюзивний показ українського фільму «Поводир»

Всеукраїнський прокат розпочинається 12 листопада.

Український Оскарівський комітет з 1 до 29 серпня розглянув заявки на участь у відборі фільму-номінанта від України на премію “Оскар” в номінації “Фільм іноземною мовою”. Було розглянуто три фільми: “Плем'я” режисера Мирослава Слабошпицького, “Поводир, або “Квіти мають очі” режисера Олеся Саніна та “Трубач” режисера Анатолія Матешка.

87 церемонія вручення премії “Оскар” за заслуги в галузі кінематографу за 2014 рік відбуудеться 22 лютого 2015 року в Лос-Анджелесі. Номінантів оголосять 15 січня 2015 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ