Ми у Facebook
11.09.2014, 17:38

Як і хто може отримати витяг з Державного Реєстру актів цивільного стану громадян

Порядок отримання витягів з Державного Реєстру актів цивільного стану громадян роз’яснює головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції Ірина Кудкудак.
Відповідно до «Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян», Зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 липня 2008 р. за №691/15382 — Витяг з Реєстру видається реєстратором незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.

Витяг з Реєстру видається на спеціальному бланку документів реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України, засвідчується підписом посадової особи та скріплюється печаткою відповідного відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Як зареєструвати народження дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі

Плата за видачу витягу з Реєстру становить 73 гривні — відповідно до «Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян», Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22 серпня 2007 р. №1064.

Отже, фізична особа по досягненні 16-річного віку має право на отримання витягу з Реєстру стосовно відомостей про себе та про своїх родичів за умови пред'явлення паспорта або паспортного документа і документів, що підтверджують родинні стосунки.

Витяг з Реєстру про державну реєстрацію народження дитини може видаватися її батькам та усиновлювачам (незалежно від віку дитини), а також опікунам, піклувальникам, адміністрації закладу охорони здоров'я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина. У цьому разі зазначений витяг представникові відповідного закладу видається за умови пред'явлення ним довіреності, паспорта або паспортного документа.

Батькові, матері, усиновлювачеві дитини, які позбавлені батьківських прав, витяг про державну реєстрацію народження дитини не видається.
Право на отримання витягу з Реєстру мають представники фізичної особи.
Витяг з Реєстру про державну реєстрацію смерті видається:

- другому з подружжя, а також батькам, дітям, братам, сестрам, онукам, дідові, бабі та іншим родичам померлої особи за умови пред'явлення ними паспорта або паспортного документа і документів, що підтверджують родинні чи сімейні стосунки; спадкоємцям померлої особи, якщо родинні стосунки та/або право на спадкування підтверджуються документально, за умови пред'явлення паспорта або паспортного документа;
- особі, що згідно з договором особистого страхування життя, укладеним у фінансовій установі, утвореній відповідно до Закону України "Про страхування" є вигодонабувачем, за умови пред'явлення договору, паспорта або паспортного документа;
- особі, що згідно із спадковим договором є вигодонабувачем, за умови пред'явлення договору, паспорта або паспортного документа.

Де у Рівному отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків

До заяви додається документ про внесення плати за видачу витягу з Реєстру (73 гривні).

Для отримання витягів з Реєстру реєстраторові подається заява (запит) про надання витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (далі — заява (запит) про надання витягу з Реєстру), у якій (якому) зазначається одна з таких відомостей про фізичну особу, щодо якої видається витяг з Реєстру:

прізвище, власне ім'я, по батькові, дата та місце народження особи;
серія і номер свідоцтва про державну реєстрацію відповідного акту цивільного стану, дата його видачі;
реєстраційний номер, за яким зареєстровано внесення відомостей про акт цивільного стану.

Фізична особа під час особистого подання заяви (запиту) про надання витягу з Реєстру пред’являє паспорт громадянина України або паспортний документ та у відповідних випадках документи, що підтверджують родинні чи сімейні стосунки.

У разі подання заяви (запиту) про надання витягу з Реєстру уповноваженою особою, крім зазначених документів, пред’являється документ, що підтверджує її повноваження.

Посадова особа державного органу, службова особа у разі особистого подання заяви (запиту) про надання витягу з Реєстру пред’являє службове посвідчення.

Якими іменами називали дітей у Рівному в серпні 2014 року

Посадова особа державного органу пред’являє паспорт громадянина України, а також довіреність, що підтверджує її повноваження на отримання витягу з Реєстру.

До заяви (запиту) про надання витягу з Реєстру фізичною особою додається документ про внесення плати за видачу витягу з Реєстру в розмірі, установленому постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 року №1064 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян» (зі змінами).

Якщо у вас виникають запитання щодо отримання витягів з Державного Реєстру актів цивільного стану громадян звертайтесь до відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції за адресою: м. Рівне, проспект Миру, 14. Телефон (0362) 63-38-35.

Графік прийому:
вівторок з 9-00 до 20-00
середа з 8-00 до 15-15
четвер з 9-00 до 18-00
п'ятниця з 8-00 до 17-00
субота з 9-00 до 16-00
неділя, понеділок – вихідні дні
Обідня перерва з 13-15 до 14-00





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ