Ми у Facebook
11.09.2014, 12:32

Лучани провели бійців батальйону «Айдар» у зону АТО

Зі сльозами, оплесками та вигуками «Слава!» у Луцьку проводжали чергову групу бійців батальйону «Айдар» у зону АТО. Значну частину групи складають активісти Самооборони.
Якщо раніше бійці їхали серед ночі, то цього разу показали волинській громаді свої обличчя та прийшли поспілкуватися із волинянами про війну та її реалії, – повідомили IA ZIK у Самообороні Волині.

Біля приміщення Волинського обласного музичного драматичного театру імені Тараса Шевченка близько сотні небайдужих жителів Луцька, а також близькі і рідні айдарівців прийшли випровадити бійців на східний фронт.

Традиційно айдарівці дають перше слово командиру роти «Захід» батальйону Ігорю Лапіну. Він закликав усіх присутніх вшанувати загиблих побратимів хвилиною мовчання та подякував усіх за підтримку і допомогу батальйону. Лапін повідомив усім, що на його місце командира тепер прийшов Юрій «Бубєн» Бубенщиков. Натомість, сам Лапін ще лишається у Луцьку на лікуванні. Згодом його побратими повідомлять, що вони делегують його у кандидати в нардепи. Тож, айдарівець Лапін воюватиме тепер ще й і у політичному просторі.

Волинські бійці батальйону «Азов» потребують допомоги

Щирі слова бійців «Айдару» не залишили байдужим жодне серце на луцькому майдані. Підтримав словами бійців і висловив гордість за таких волинян Луцький міський голова Микола Романюк.

Принесли лучани воякам і трохи подарунків. Так, вдячні містяни подарували бійцям пісню, квіти, дитячі листи. Одна лучанка навіть принесла бійцям прямо у дорогу млинці.

Без молитви нині не можна в дорогу. Духівник Самооборони Волині отець Михайло Бучак помолився за наших побратимів та благословив хлопців у дорогу.

11 вересня у Луцьку - День жалоби

На завершення зустрічі один з бійців наголосив на важливості ефективної роботи в тилу. Боєць із позивним «Самурай» Сергій Мовшук подякував від всіх самооборонівцю Дмитру Шумі, який щодня збирає кошти на Самооборону, аби організація могла забезпечувати бійців усім необхідним. «Самурай» назвав Дмитра відданим та сказав, що вважає його айдарівцем.

«Ви знаєте, як нам приємно воювати, коли знаємо, що захищений тил?! Не треба особливо щось робити. Просто будьте громадянами своєї країни, виконуйте повсякденні обов’язки, що стосуються нормального життя. Дзвоніть нам, пишіть нам, а саме головне – моліться», – сказав один із бійців. Лучани зі сльозами проводжали бійців на Схід, стримати емоції не вдавалось і чоловікам, адже це справді Герої, які боряться за мир в нашій країні.





На правах реклами