Ми у Facebook
11.09.2014, 14:30

Волинські майстрині шиють зимовий одяг для військових

Волинські швачки і дизайнери розпочали самотужки виготовляти моделі бушлатів й утеплених штанів для українських бійців. Адже в Україні лише збираються затвердити стандарти пошиття спеціального зимового одягу для військових.
Волинські волонтери налагодили постачання з-за кордону вживаних берців і натівської термобілизни, а також теплих светрів і форм. Кажуть: десятки зимових комплектів розбирають миттєво.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Волинські самооборонівці самостійно виготовляють бронежилети та захисні каски для АТО

Фахівці зазначають, що в Україні досі немає чітких норм пошиття бушлатів. Відтак, для того, щоб зимового одягу вистачило всім бійцям, волинські швачки проштудіювали відповідну літературу і створили свою модель зимового військового одягу.

«Бушлат коштує в межах 350 гривень. Ціни зараз піднялися через курс долара, тому зросла ціна і на тканини, і на всі супутні до неї елементи. Однак, я можу сказати одне – нашими цінами волонтери задоволені», – зазначає керівник підприємства Костянтин Антонюк.

Де у Рівному збирають теплі речі для військових

До слова, на пошиття одного військового бушлата майстрині витрачають близького трьох годин.

Нині волинське підприємство шиє одяг, намети, дощовики й ноші для поранених винятково під замовлення. Адже єдина в Україні – черкаська фабрика, яка виготовляє спеціальну військову тканину, – не встигає забезпечити нею усіх бажаючих.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ