Ми у Facebook
11.09.2014, 14:53

Росія перегруповує свої війська на території України - РНБО

Росія перегруповує свої війська на території України, в РНБО підтвердили виїзд 10 автомобілів з особовим складом військових ЗС РФ.

За даними РНБО, протягом минулої доби бойових зіткнень на кордоні не було. Фактів ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України також не зафіксовано.

"Водночас українські військові фіксують перегрупування Збройних сил РФ та терористів у прикордонній зоні та населених пунктах, які тимчасово перебувають під контролем бойовиків. Поряд з ротацією російських військ зафіксовано вихід з території України понад 10 автомобілів з особовим складом та двох паливозаправників", - повідомив Лисенко.

"Це добра новина, тому що техніка без особового складу рухатись не може", - зазначив він.

Ситуація на сході країни: карта АТО станом на 11 вересня


У той же час він не зміг уточнити, скільки це у відсотковому еквіваленті відносно загальної кількості російських військ на території України.

Також за словами Лисенка, військовослужбовці Збройних сил РФ проводять фортифікаційне облаштування блокпостів в районі селища Стрілкове Херсонської області. У середу о 12:50 для цього двома вантажівками "Урал" в район Арабатської коси були доставлені та розвантажені бетонні блоки.

Українські військові та правоохоронці успішно протидіють численним диверсійним групам в районі Маріуполя.

Порошенко: 70% військ Росії відведені з території України

Цьому сприяє і особливий режим, який запроваджено в місті. Українські частини продовжують зводити фортифікаційні споруди та розташовують на вогневих позиціях важку техніку, зазначив речник РНБО.

Як відомо, 10 вересня президент Петро Порошенко заявив, що Росія вивела 70% своїх військ із території України.

У Держдепартаменті США, в свою чергу, заявили, що не мають змоги незалежно підтвердити цей факт. Однак зазначили, що на території України ще залишаються війська РФ і російській владі треба зробити ще багато кроків, щоб сприяти деескалації конфлікту на Сході України





На правах реклами