Ми у Facebook
12.09.2014, 10:31

Євросоюз опублікував нові санкції проти Росії

Набув чинності новий пакет санкцій ЄС проти Росії. У "чорному списку" опинились нафтові гіганти "Роснефть", "Газпром нафта" і "Транснефть", а також 24 політики.
У п'ятницю, 12 вересня, в офіційному віснику ЄС Європейський союз оприлюднив список нових санкцій, які мають бути введені проти Росії у конфлікті навколо України. Це означає, що новий санкційний пакет офіційно набув чинності, пише Deutsche Welle.

Відтепер санкції поширюються на такі великі російські нафтові концерни, як "Роснефть", "Газпром нафта" і "Транснефть". Європейським компаніям заборонено надавати їм послуги з розвідки і видобутку глибоководної та арктичної нафти, а також співпрацювати з ними у проектах сланцевої нафти.

Під режим санкцій підпали і три підприємства оборонно-промислового комплексу: "Оборонпром", Об'єднана авіабудівна корпорація і "Уралвагонзавод".

Раніше Євросоюз ускладнив доступ до нових кредитів в Європі для російських банків, що знаходяться переважно під контролем держави: Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, ВЕБ і Россельхозбанк.

ЄС вводить нові санкції проти Росії

У рамках нового пакету Євросоюз заморозив авуари (активи і банківські рахунки) декількох депутатів Держдуми, в тому числі Володимира Жириновського та Ігоря Лебедєва, а також Світлани Журової та Миколи Левичева. Загалом до списку санкцій внесено 24 політики, включаючи "прем'єр-міністра" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка.

Крім того, ЄС заборонив продавати технології і товари подвійного призначення дев'яти російським компаніям - концерну "Сіріус", "Станкоінструменту", "Хімкомпозиту", концерну "Калашников", Тульському збройовому заводу, НПК "Технології машинобудування", "Високоточні комплекси", концерну "Алмаз-Антей "і НВО" Базальт ".

Також вступив у дію Pакон України "Про санкції". Закон України "Про санкції" буде розповсюджуватися, в першу чергу, на 172 фізичні особи, які всіляко сприяли анексії Криму, агресії Росії проти України, та на 65 юридичних осіб, які фінансово підтримували та через яких фінансувалась сепаратистка діяльність.





На правах реклами