Ми у Facebook
12.09.2014, 16:13

У Тернополі затримали сепаратиста - члена "Оплоту"

Тернополянина, який сприяв діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», затримали працівники СБУ 10 вересня в Тернополі. Йому світить до 15 років тюрми.
Виявляється, цей 47-річний тернополянин у квітні-вересні 2014 року вербував на території Тернополя осіб для участі у бойових діях на стороні терористів на території Донецької і Луганської областей.
Цей чоловік підтримував тісні контакти з криміналітетом із Харківського клубу «Оплот» і виконував інструкції, отримані від співробітників російських спецслужб, повідомляє прес-центр СБУ.
У лютому та квітні 2014-го спільно з членами «Оплоту» він брав участь у протизаконних акціях у Харківській ОДА, згодом захоплював адмінбудівлі на Донеччині. Повернувшись до Тернополя, чоловік активно вербував молодь до «Оплоту», агітуючи виїжджати у східні регіони для протидії силам АТО.

Список рівненських та волинських військових, яких звільнили з полону (станом на 9.00, 11 вересня)


Співробітники СБУ затримали зловмисника 10 вересня ц.р. в одному з районів Тернополя.

Слідчі УСБУ в Тернопільській області розпочали кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичній організації - за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).


Волинські майстрині шиють зимовий одяг для військових


Хід розслідування перебуває і на контролі в прокуратурі області. Ця установа здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому СБУ.

Довідка
​За згадану статтю КК чоловікові світить тюрма на термін від 8 до 15 років.

До речі, ось - гаряча лінія Служби безпеки України для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією - 0 800 501 482, callcenter@ssu.gov.ua





На правах реклами