Ми у Facebook
13.09.2014, 15:47

Храм на Рівненщині відзначив 100-річчя [+Фото]

10 вересня 2014 року, в день знайдення мощей преподобного Іова Почаївського та у свято Собору преподобних отців Києво-Печерських, що в Дальніх печерах спочивають, у селі Бугаївка відбулося освячення їхнього древнього храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці, який відзначив своє 100-річчя.
На божественну літургію до храму завітав Владика Рівненський та Острозький Іларіон. За літургією владиці Іларіону співслужили: благочинний Радивилівського благочиння прот. Ігор Данилюк, настоятель храму прот. Юрій Акімов та запрошене духовенство.

За літургією були піднесенні прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та про подолання розділення Української Православної Церкви.

Під час Малого входу, архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив прот. Юрія Акімова черговою богослужбовою нагородою – правом носіння палиці.

Після запричасного стиха владика Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом.

Випускниця "Острозької академії" коментує богослужіння зі Свято-Покровського кафедрального собору Рівного [+Відео]

По завершенні літургії був відслужений молебень під час якого архієрей виголосив молитву, що читається у дні неспокою та нашестя ворогів на Державу і Вітчизну нашу.

Потім архіпастир привітав усіх із величним ювілеєм та з нагоди свята відзначив найбільш активних парафіян храму Архієрейськими благословенними грамотами.








На правах реклами