Ми у Facebook
16.09.2014, 15:47

Як відбуватимуться можливі відключення у Рівненській області РОЗ'ЯСНЕННЯ

ПАТ «Рівнеобленерго» інформує споживачів області про можливе тимчасове припинення електропостачання, у зв’язку з виникненням дефіциту енергоносіїв в об’єднаній енергосистемі України.
ПАТ «Рівнеобленерго» діє виключно в правовому полі України і виконуючи рішення Державного підприємства «Національна енергокомпанія України «НЕК Укренерго», Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, при необхідності застосовуватиме графіки аварійних відключень. Про це повідомив OGO.ua помічник Голови правління з питань зовнішніх зв'язків ПАТ «Рівнеобленерго» Андрій Пермяков.

Як відбуватимуться можливі відключення

Відключення будуть відбуватися за погодженими з Рівненською ОДА «Графіками аварійних відключень» в час ранкових та вечірніх пікових навантажень близько 8-11.00 ранку та 20-23.00 вечора. Вечірні графіки змінюватимуться залежно від тривалості світового дня.

Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України.

Готуємось до зими: у Рівному підтримали програму встановлення лічильників тепла в багатоповерхівках [+Відео]

Як зазначається у відповідному листі Міненерговугілля до енергокомпаній, рішення вдатися до таких методів зумовлене розбалансуванням між виробництвом та споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів.

Погоджені з органами місцевого самоврядування та Держенергонаглядом графіки аварійних відключень застосовуються за умов виникнення в об’єднаній електроенергетичній системі України аварійного дефіциту електричної потужності, без попереджень та погоджень із споживачами.

Зазначимо, що Міненерговугілля для Рівненської області встановлені щотижневі конкретні ліміти потужності. У випадку, якщо область перевищить споживання електроенергії, у дію введуться графіки аварійних відключень по розпорядженню головного диспетчера об’єднаної електроенергетичної системи України.

Як уникнути відключень за графіком?

У зв’язку з важливістю даної ситуації ПАТ “Рівнеобленерго” звертається до всіх мешканців Рівненської області з проханням максимально обмежити споживання електроенергії у години пікових навантажень, а саме: з 08:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00 та без зайвої потреби не використовувати потужні електроприлади.

Взимку у будівлях Рівненщини знизять температуру на 1–2 градуси

Адже зараз ідеться не про питання особистого комфорту, а про забезпечення надійної роботи енергосистеми нашої держави в цілому.

ПАТ “Рівнеобленерго” також звертається до промислових підприємств та юридичних споживачів з проханням обмежити використання електроенергії, перевести навантаження на роботу в нічну зміну, економити електроенергію.

З метою недопущення перенавантаження енергосистеми необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня.

Ще раз наголошуємо, за умов дефіцитного балансу виробництва і споживання електроенергії, стабільність та надійність функціонування об’єднаної електроенергетичної системи України залежить не лише від ефективності роботи працівників галузі, а й від відповідального ставлення споживачів до цієї тимчасової проблеми.

Навіть година обмеження по всій області вдень значно може вплинути на зменшення навантаження.

Довідка:
При стабільній роботі об’єднаної енергетичної системи 40% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, 50% – виробляють ТЕС, шляхом спалювання газу та вугілля, 10% - гідростанції, вітряні, сонячні та інші. Брак газу та зупинка більшості кількості шахт, спричинили дефіцит енергоносіїв і, як наслідок, - електроенергії.





На правах реклами