Ми у Facebook
16.09.2014, 08:53

Україну накрила аномальна посуха, - Укргідрометцентр

Тепла осіння, майже літня погода в Україні збережеться щонайменше до 25 вересня, а може, навіть до кінця місяця, повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.
На території України запанувала занадто суха, як для цієї пори року, погода, констатує Микола Кульбіда, повідомляють fakty.ictv.ua.

Аж до 25 вересня ефективних опадів метеорологи не прогнозують, а температурний фон становитиме вдень +17... +22°С, на півдні повітря прогріється до +28...+29°С.

Яка буде осінь 2014: прогнози синоптиків та народні прикмети

Такі аномальні погодні умови пригальмували посадково-сільськогосподарські роботи і можуть призвести до затримки планового посіву озимих культур, зазначив директор Укргідрометцентру на брифінгу у Києві у понеділок, 15 вересня.

Погода в Год Лошади: Украину будет кидать то в жар, то в холод

Враховуючи такі погодні передумови, практично у всіх північних областях і частково на заході України встановиться високий рівень небезпеки у природних екосистемах, що перевищує граничний показник у кілька разів, попереджають синоптики.

На Рівненщині сухо та тепло буде до кінця тижня. Прогноз погоди на 17-19 вересня

Тим часом Укргідрометцентр оголосив штормове попередження по Україні: 16-17 вересня в Україні, крім більшості районів Львівської та Волинської областей, надзвичайна пожежна небезпека. Також 18 та 19 вересня у північних, східних та центральних областях на поверхні грунту очікуються заморозки 0...-3°.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ