Ми у Facebook
17.09.2015, 10:00

17 вересня - День рятівника

День рятівника відзначається щорічно 17 вересня, адже саме в цей день православна церква вшановує Пресвяту Богородицю Неопалима Купина. Цей чудотворний образ, як і рятувальники, захищає людей від пожеж та іншого лиха й допомагає їм у тяжку хвилину.
Оберігати державу та її громадян від пожеж і надзвичайних ситуацій завжди було благородною справою. Тож, беручи до уваги значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян у справі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, захисту життя і здоров'я людей, Указом Президента України від 12.09.2008 встановлено свято - День рятівника.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України недаремно має гасло "Запобігти. Врятувати. Допомогти". Воно відображає нелегкі будні рятувальників. Попередження та ліквідація пожеж, різного роду аварій і катастроф, стихійного лиха, знешкодження боєприпасів, рятування людей на воді, під час дорожньо-транспортних пригод - ось далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби цивільного захисту – служби 101.



День ангела: календар іменин на 15 - 21 вересня



Співробітники ДСНС України беруть активну участь у наданні допомоги громадянам, ліквідації надзвичайних ситуацій, наслідків від них та наслідків бойових дій в зоні активного проведення антитерористичної операції. На звільнених від терористів територіях силами підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту проводиться значна робота по відновленню інфраструктури населених пунктів, об’єктів життєзабезпечення. Піротехніки ДСНС України здійснюють зачистку територій та об’єктів від залишених боєприпасів та вибухонебезпечних предметів. Варто зазначити, що участь в цих роботах бере особовий склад та техніка підрозділів ГУ ДСНС України у Рівненській області.



Рівненські правоохоронці намагаються запобігти диверсіям



Нехай на терені мужньої професії вас не залишає лицарський дух людяності і впевненості у своїх силах і завжди оберігає вас образ Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, яка є покровителем пожежників та рятувальників і надає допомогу всім, хто потрапив у біду.

Щастя та добра вам і вашим сім’ям!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ