Ми у Facebook
17.09.2014, 12:57

Депутати пропонують скасувати закони про особливий статус Донбасу та амністію

У Верховній Раді зареєстровані проекти постанов № 5081-П і № 5082-П про скасування рішення парламенту, про ухвалення законів про особливий статус декількох районів Донбасу та амністії сепаратистів. Постанови оприлюднені на сайті парламенту.
Авторами постанови є Олег Канівець та Анатолій Гриценко (обидва - позафракційні), Юрій Одарченко, Іван Кириленко, Олександр Абдуллін та Роман Ілик ( «Батьківщина»).

У пояснювальній записці сказано, що закони про статус Донбасу та амністію були проголосовані з грубим порушенням регламенту, зокрема – була прихована інформація щодо персонального голосування кожного депутата, що ставить під сумніви достовірність результатів голосування, пише "Українська правда".

Верховна Рада проголосувала за закони Порошенка по Донбасу

Анатолій Гриценко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що ці закони приймалися з порушенням необхідних процедур.

Автори постанови зазначили, що після першого читання законопроект можна одразу голосувати у другому лише за умови, що від депутатів не надійшло жодних зауважень, а такі зауваження були, але їх проігнорували.

Верховна Рада таки прийняла закон про люстрацію

Як відомо, голосування за вказані закони відбулося у закритому режимі. Крім того, на табло не були відображені результати голосувань, тому самі депутати не знають, хто підтримав ці документи. Було лише оголошено, що за проект про особливий статус проголосували 277 депутатів, за проведення амністії – 287.

Проекти постанов 5081-П


Проекти постанов 5082-П





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини