Ми у Facebook
18.09.2014, 16:22

Бюджети Рівненщини недорахувались більше 6 млн грн через службову недбалість посадовців

Органами прокуратури Рівненської області встановлено істотні порушення вимог бюджетного законодавства та законів України, які регулюють містобудівну діяльність, у діях посадових осіб органів місцевого самоврядування.
Зокрема, встановлено, що упродовж 2013-2014 років на території міста Рівне завершено та здано в експлуатацію 26 багатоквартирних будинків, проте у порушення вимог законодавства міська рада не уклала із забудовниками договори про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури обласного центру. Як наслідок, місцевий бюджет недоотримав коштів на загальну суму 5,3 млн грн.

Прокуратурою міста Рівне розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості посадових осіб Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, що спричинило тяжкі наслідки (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 367 КК України).

Що рівняни запитують у податківців?

Аналогічні кримінальні правопорушення виявили та зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань прокурори Рівненського та Здолбунівського районів. Сума збитків місцевим бюджетам, завданих незаконними діями посадовців органів місцевого самоврядування сягнула 775 тис грн., що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським інтересам.

Досудове розслідування у цих кримінальних провадженнях доручено здійснювати органам внутрішніх справ.

Зазначимо, що подібні порушення вимог законів підривають довіру до органів місцевого самоврядування, які відповідають за реалізацію містобудівної політики на підпорядкованих їм територіях, та в кінцевому результаті перешкоджають формуванню сприятливого інвестиційного середовища у сфері містобудівної діяльності, що є неприпустимим. Тому органи прокуратури Рівненської області продовжують здійснювати перевірки на вказаному напрямі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ