Ми у Facebook
26.09.2014, 13:46

Як підвищити імунітет організму восени?

Холодні осінні місяці року — це перевірка нашого організму на міцність. На жаль, і дорослі, й діти, якщо в їхньому житті не було спеціальної підготовки, тобто загартовування, схильні у цей період до частих застуд і ослаблення організму.
Можливо, ви втомилися хворіти щотижня й нарешті сказали "годі" нескінченним ГРВІ та застудам. Тоді вам дуже знадобиться інформація, як підвищити імунітет організму.

Що таке імунна система? Це своєрідна система оборони нашого організму. До неї входять і клітини, і тканини, й органи, здатні стати на захист від невидимих ворогів, таких як інфекції, віруси й мікроби. Добре налагоджена імунна система чудово справляється зі своїми обов'язками захисника організму і не дає "загарбникам" проникнути в наше здорове життя. Природа подбала про виробництво лейкоцитів, білків та інших хімікатів, здатних ідентифікувати антиген й видалити його до того моменту, як він почне розмножуватися.

Якщо ви вже давно задаєтеся питанням, як підвищити імунітет організму, то, напевно, знаєте, що вчені поділяють імунітет на види. Так, є три види імунного захисту організму: вроджений, набутий і пасивний імунітет.

Як підвищити імунітет організму: Поради

За багато років з’явилася маса вчень на тему, як зробити свій природний захист більш сильним, забезпечити його стійкість. Багато духовних практик "винайшли" свої методики, типу обливання крижаною водою на світанку і купання в ополонці. Хтось бачить "світло у вікні" у повній відмові від м'яса, а хтось і життя не уявляє без щоденної пробіжки у будь-яку погоду.

Так чи інакше, ми постаралися зібрати для вас те найцінніше, що зуміли довідатися люди за довгі роки. Щоб захистити самих себе і допомогти природі.

Корисні для імунітету продукти

Природа недаремно придумала кольорове різноманіття своїх дарів: у різних продуктах харчування (з різним забарвленням) міститься весь набір вітамінів і корисних речовин. Треба їсти і червоні, і зелені, і жовті, і помаранчеві продукти!

А ось перелік продуктів, які, за дослідженнями вчених, зміцнюють наш імунітет:

1. Йогурт. У ньому є пробіотики — корисні бактерії, що постають на наш захист проти бактерій і інфекцій. Лейкоцити в крові збільшуються, зменшується ризик розвитку раку.

2. Куркума. Не всі знають і вживають цю спецію, а даремно. Корисна у боротьбі з грипом, діабетом і онкологічними захворюваннями. У ній є антиокислювачі, що підвищують кровообіг і прохідність судин.

3. Часник. Про цей диво-засіб проти грипу і застуд знають усі — від малого до великого. Але чомусь мало хто наважується вживати його для того, щоб підняти свій імунітет. Хоча б у період весняно-осіннього загострення вірусних захворювань. До того ж цей маленький білий дружок очищає нашу кров від холестерину, знижує тиск.

4. Імбир. Якщо заварювати з нього чай, то з потовиділенням будуть виводитися токсини й мікроби, які підточують імунну систему.

5. Бета-каротин. Унікальна речовина, помічник у боротьбі зі старінням і раком. Міститься в молоці, зелених овочах, моркві та картоплі.

6. Вітамін С. Допомагає і при профілактиці застуд, і під час їх лікування. З дитинства всім відомо, що вітамін С є в цитрусових, винограді, помідорах, ананасі, зеленому перці, броколі.

7. У боротьбі за здоровий імунітет нам не обійтися і без вітаміну Е, який міститься в оливках, оліях, горіхах, молоці, яйці, сої, шпинаті.

8. Не варто захоплюватися сироїдінням, якщо тільки ви не дотримуєтеся цього з ідеологічних міркувань. У лососевих, сардинах, яйці є Омега-3, жирні кислоти, які "харчуються" шкідливими мікробами, що прискорює лікування.

9. Зелень — відмінний продукт для того, щоб зберегти на довгі роки не лише здоров'я, але також молодість і красу.

Харчуватися корисними продуктами — це, безперечно, дуже добре. Але повною мірою захистити себе тільки їжею не вийде. Лежачи на дивані, навряд чи станеш з успіхом долати всі несприятливі явища. А ось активний спосіб життя (танці, йога, плавання, фітнес) якраз здатні зміцнити імунітет.

Ті, хто пробує скористатися відмовками про зайнятість, будуть збентежені тим, що в самому крайньому випадку використовувати для занять фізкультурою можна звичайну ходьбу. Лише дві-три зупинки пішки в день — і не треба записуватися у спортзал.





На правах реклами