Ми у Facebook
28.09.2014, 11:13

На новій церкві в Гурбах встановили 80-кілограмовий хрест

Дерев’яну церкву Воскресіння Христового в урочищі Гурби Здолбунівського району звела за три місяці родина місцевих будівельників. Інші четверо майстрів з Почаєва зробили купол на храмі.
«За два тижні наша бригада зробила цей купол. Він виготовлений за новими технологіями з металічного каркасу та вкритий листами з нержавіючої сталі. Їх 48 штук, що розміщені у 31 ряд», - розповідає будівельник Станіслав Якимчук.

Накупольний хрест на церкві освятив керуючий Рівненською Єпархією, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Після чого на очах у жителів навколишніх сіл, паломників, духовенства та представників обласної влади будівельники встановили на 25-метровій висоті 80-кілограмовий хрест.



Шкода від буревію на Рівненщині - більше мільйона гривень

«Ще рік тому мало хто вірив, що на цьому місці буде храм. Тому, я хочу подякувати як мешканцям Здолбунова і району, так і громаді всієї Рівненщини та України вцілому. Адже до пожертвувань на церкву, за які і вдалося її збудувати, долучилося чимало меценатів та просто небайдужих вірян», - зауважив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

«Рівненська ОДА також приєдналася до будівництва храму. Гроші жертвували як наші окремі працівники, так і мецентати, яких ми шукали. Важливо, щоб тут, де гинули захисники та патріоти України, на місці найбільшого бою УПА стояв храм, де б могли молитися люди», - зазначив голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок.



У Рівному білі ведмеді їздили на велосипедах


Будівництво храму ініціював намісник Свято-Воскресенського чоловічого монастиря у Гурбах ієромонах Нифонт. Духовник і гроші збирав, і власноруч мішав цемент, і заливав фундамент, і мурував стіни.

«Тепер я мрію ще тут збудувати дзвінницю, - планує ієромонах Нифонт. – На мою думку, вона гарно доповнить цю церкву, яка збудована у стилі сучасного українського бароко».

Завершать усі роботи будівельники за місяць, після чого прихожани зможуть молитися вже у середині нового храму.





На правах реклами