Ми у Facebook
29.09.2014, 15:45

Завтра у Рівному міська влада відзначатиме прийомних батьків

У вівторок, 30 вересня, о 14.00 в залі засідань Рівненського міськвиконкому відбудеться вручення подяк міського голови прийомним батькам, які взяли на виховання в свої сім’ї дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Також відзначать соціальних працівників, які сприяють розвитку національного усиновлення, з нагоди Дня усиновлення.

День усиновлення відзначається в Україні з 2009 року. У зв’язку із великою суспільну значущістю усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї та з метою підтримки та розвитку національного усиновлення, зазначається в Указі Президента України від 27.11.2008 року, встановлено нове державне свято України – День усиновлення.

В службі у справах дітей Рівненського міськвиконкому на обліку перебуває 215 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 176 - влаштовано на виховання у сім’ї опікунів та піклувальників, 9 - в прийомні сім’ї, 13 - в дитячі будинки сімейного типу. Потребують влаштування в сім’ю 17 дітей, які виховуються в інтернатних закладах.

Історія кохання рівнян у віршах

З 32 дітей, які залишились без батьківського піклування у 2014 році - 30 влаштовано в сім`ї (23 - під опіку/піклування; 3 - в прийомні сім’ї; 1 - в дитячий будинок сімейного типу; 3 – усиновлено). Вирішується питання про усиновлення двох дітей, які тимчасово перебувають у державних закладах.

У 2014 році створено нову прийомну сім’ю та дитячий будинок сімейного типу. Всього в місті функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 5 прийомних сімей в яких виховуються 13 прийомних дітей.

За 9 місяців цього року в Рівному усиновлено 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 6 сімей перебувають на обліку в службі у справах дітей як такі, що виявили бажання усиновити дитину.

За матеріалом khomko.rv.ua





На правах реклами