Ми у Facebook
30.09.2014, 12:56

На Рівненщині впроваджують систему дистанційного контролю за газопостачанням

На початок вересня 2014 року ПАТ «Рівнегаз» обладнало електронною системою контролю за газопостачанням (телеметрією) 44 газорегуляторних пункти. Таке нововведення значно підвищило надійність та швидкість реагування на нестандартні ситуації і, відповідно, покращило безпеку газопостачання.
Основним завданням системи телеметрії є здійснення дистанційного оперативного контролю за роботою обладнання на газорегуляторних пунктах (ГРП). Дана система дозволяє проводити постійний моніторинг технологічних параметрів та суттєво підвищує безпеку та надійність експлуатації газових мереж.

«За допомогою електронної системи контролю ми можемо в онлайн-режимі слідкувати за всіма параметрами роботи на ГРП. Прилади обладнали додатковими датчиками і блоками для передачі сигналу, який у разі несправності миттєво надійде до аварійно-диспетчерської служби (АДС), - пояснює заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» - головний інженер Олександр Ганжа.

Кожні 5 хвилин контрольні дані з ГРП оновлюються і виводяться на монітори служб, які відповідають за обслуговування газових мереж і споруд на них. Завдяки програмному забезпеченню інформація, що надходить на диспетчерський пункт, архівується та зберігається. Це дає можливість, за необхідності, відстежити зміни в роботі будь-якого газорегуляторного пункту.

Станом на 1 вересня 2014 року ПАТ «Рівнегаз» інвестувало 2 млн. 100 тис. грн. в оснащення газорегуляторних пунктів електронною системою контролю за газопостачанням. Ще 1млн. 150 тис. грн. для оснащення 17 ГРП підприємство має намір вкласти до кінця поточного року. В цілому ж ПАТ «Рівнегаз» планує протягом п’яти наступних років обладнати всі газорегуляторні пункти області системою телеметрії.

Прес-служба ПАТ «Рівнегаз»





На правах реклами