Ми у Facebook
02.10.2014, 16:00

Чим небезпечне рідкісне ім'я для вашої дитини?

Наші предки вважали, що ім'я впливає на характер людини й навіть її долю. Багато хто і нині впевнений, що ім'я, в яке вкладено певне значення, є певним оберегом й допомагає дитині розвинути в собі певні якості.
Сьогодні все рідше у садочках Рівного можна зустріти Петриків та Михайликів. Втратили свою колишню популярність імена Степан, Василь, Галина, Тамара і Тетяна. Все більше і більше новоспечених батьків прагнуть дати своїм дітям модні, або ж рідкісні й зовсім незвичайні імена.

У Рівному повертається мода на імена Артур та Альбіна

Хочеться оригінальності, щоб улюблене чадо було унікальним. Одні у пошуках імені для своєї дитини звертаються до родинних коренів, національних традицій, інші шукають щось особливе у словниках, церковних та астрологічних календарях, в улюблених книгах чи фільмах.

Якими іменами називали дітей у Рівному в серпні 2014 року

Даючи рідкісне, небанальне ім'я, амбітні батьки, які бажають і самі самоствердитись в житті, свідомо виділяють дитину з оточення.

Таке ім'я дає можливість дитині відчути свою унікальність, а пізніше - стає стимулом постояти за себе, відстояти свою точку зору, пише mama-tato.com.ua.

Іноді незвичне і часом безглузде ім`я дитині дають неусвідомлено - бо воно "таке гарне", "таке прикольне"...

І не замислюються про те, що чудернацьке ім'я може сприяти розвитку деяких дитячих комплексів і дорослих неприємностей в житті.

Тож, вибираючи ім'я своїй кровиночці, замисліться: чи воно милозвучне, чи "вписується" у наш менталітет і соціум, чи не викликає негативних асоціацій, чи не будуть вашу дитину дражнити й принижувати однолітки?

Адже постійна напруга й агресія через ім'я здатні призвести до того, що дитина почуватиметься “білою вороною”, стане замкнутою та сором'язливою, триматиме образу на однокласників за те, що сміються й перекручують її “дурнувате” ім'я, а на батьків - за те, що так “по-дебільному” їх назвали. І при першій же нагоді постарається змінити своє ім'я...

Назустріч щастю: поради рівненського психолога Олени Козачук

І все ж варто пошукати серед розмаїття рідкісних імен. Серед них зустрічаються цікаві та милозвучні: і давньоєврейські та латинські імена святих з православного іменослова, і слов`янські, і радянські, й новомодні західні, навіяні популярними фільмами та серіалами.

День ангела: календар іменин на 1 - 5 жовтня

Рідкісні жіночі імена: Авійя, Аврея, Аврора, Агата, Адріана, Апфія, Амата, Білослава, Береслава, Братислава, Весна, Веселина, Владлена, Воля, Галата, Градислава, Доброслава, Ждана, Каліса, Кіріана, Купава, Лея, Нінель, Онисія, Романа, Сальвія, Цвітана, Юстина, Ядвіга.

Рідкісні чоловічі імена: Адріан, Аскольд, Братислав, Береслав, Білослав, Благослав, Воїслав, Венцеслав, Вілен, Градислав, Гордій, Гостомисл, Демид, Даміан, Драгомир, Доброслав, Добромир, Мелетій, Ромодан, Ратибор, Саламан, Святополк, Святогор, Тихомир, Твердислав, Яким, Ярополк.

Як зареєструвати народження дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі






На правах реклами